SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borgeby Fotbollsklubb
- Spelglädje gör skillnad -
F 2005 & 2006

Borgeby U16 Hemsida
Lagbild 2021
Vi är Borgeby FK U16, dvs flickor födda 2005 och 2006.
 
Vi träffas på träningstiderna måndag, tisdag och torsdag kl.18:45-20:30 på plan B plus en lördagstid nu fram till matcherna kan komma igång
 
Kontakt: Henrik Cederpil på 0702-850099 eller cederpil@gmail.com
 
Hälsningar från Ledarna
F15 SV BFK-Lunds FF
2020-10-14 19:49

F15 SV BFK-Lunds FF


Matchen mot Lunds FF var lite utmanande ledarskapsmässigt. Med erfarenhet tidigare problem 9 mot 9 valde vi att ställa upp med en tvåbackslinje som kompletterades defensivt av två yttrar. Vi försökte presentera det för tjejerna att det inte är så enkelt med nya roller, men att vi tyckte att det var en lagom motstånd att spela mot.

I början blev det ganska förvirrat och tjejerna gnällde högt att det inte funkade alls.

Vi försökte hjälpa dem (framförallt yttrarna) med instruktioner och det blev bättre efterhand. Det är inte enkelt att få dem att gå med på att resultatet inte är viktigast i alla lägen.

Vi försökte kanalisera all frustration mot oss eftersom vi bestämde spelidén, trots detta var det bitvis inte toppstämning inom laget.

Det blev mycket bättre efterhand och vi kommer att jobba vidare med detta om vi  spelar 9 mot 9 igen.

Matchen slutade 2-0 till Lund.

Dinah trillade illa i en tuff närkamp och skadade armen och fick gipsa den.

F15 Skåne BFK-FC Rosengård
2020-10-11 21:51
Skåneserie BFK-FC Rosengård

Fredagens match mot FC Rosengård startade med ett kraftigt initiativ från Rosengård, de verkade vara enormt snabba, rörliga och susade runt på vår planhalva. Den stora anledningen till att de verkade så bra låg nog mestadels i att vi själva joggade runt på planen. Inga maxlöpningar för att komma in i situationer i tid, varken offensivt eller defensivt. FCR gjorde också 0-1 i denna period. Efter ca 15-20 min vaknade vi så till liv, hur var det med uppvärmningen egentligen?, då fick vi lite kontakt i närkamperna och kunde börja etablera ett offensivt spel på FCR:s planhalva. Vi var dock för breda i backlinjen och skadades ett flertal gånger i djupled mellan IB och YB. 0-2 kom då. Framåt skapade vi några halvchanser men en ledning för FCR i halvlek var väl rättvis trots allt. Ellendil stod då också för ett par prakträddningar i närspelet.
I andra så var det som att vi fått upp ångan och tokdominerade spelet. FCR stack upp någon enstaka gång och vid ett av de tillfällena tappade vi kollen bakom ryggen och ett långt inlägg nådde bortre forward/ymf som la in den. Vet inte om FCR tröttnade men ju längre matchen gick desto fler målchanser skapade vi. En kapning av målvakten på lilla Elin i friläge skulle renderat i ett rött kort men domaren nöjde sig med ett gult, och en hockeyvariant på avsittningstiden. Vi vet själva inte vad som är rätt eller fel där men vi tycker att mv borde åkt ut. Nåja, så är det ibland. Frisparken satte Clara i ribban. Nu sårade vi FCR gång på gång och på olika sätt, raka djupledsbollar eller crossbolla bakom deras högt stående backlinje eller instick mellan IB/IB eller IB/YB. Ett inspel från Ebba resulterade sedan till slut där bollen trycktes in från nära håll. 1-3 slut.
Vi kan väl säga att vi är väldigt nöjda med tjejernas spelinsats minus de första 20 min men önskar ändå mer avslut. Vi tycker att vi får lite för dåligt betalt för det fina spelet vi  presterar. Får se om vi kan skapa något speciellt i sista matchen mot Furulund på måndag.
❤️⚽️
F15 Skåne BFK-Hyllie
2020-10-07 22:43
Skåneserien BFK-Hyllie

Vi visste att vi skulle få en jobbig fysisk match och så blev det. Mycket fullföljda tacklingar efter att vi släppt boll, precis som senast mot Vellinge - vilket kostade en rejält stukad handled och missad match idag. Spelmässigt borde vi kunnat utnyttjat vårt övertag till att göra 2-3 mål i första halvlek men dessvärre tar vi inte våra avslut i tillräcklig mängd. Vi hade en hel del instick i straffområdet men avsaknaden av sned löpning eller sned bollsläpp gjorde att de bollarna rann över linjen eller till målvakten. Det var lite skakigt i de bakre regionerna under större delen av första halvlek och Hyllie med sitt raka pang på mål är alltid farliga i omställningarna. Här behöver vi steppa upp en del. Dock tog vi ledningen, glädjandes nog på en hörna, bra slagen av Clara (tror jag). Bohm vann bollen framför mål och Ebba stötte in den. Dessvärre fick Hyllie in en kvittering på en rak omställning när vi släpper press på felvänd bollhållaren, om mitt minne är rätt. I andra accelererade "efterslängs tacklingarna" och i viss mån då även från vår sida. Spelmässigt var andra halvlek jämnare och Hyllie dominerade stundtals. Även 1-2 kom på en omställning då vi inte fick press på bollhållaren och överflyttningen fungerade inte och då levererades bollen på löpande forward mellan vår innerback och högerback. Vi hade ett par lägen som avslutandes utanför eller blev avblåst för offside, svårt för ensamma domaren på snabba djupa omställningar på bägge hållen. Ibland får man dem med sig, igår inte. Tjejerna var värda att få in en boll till men vi är lite för raka i spelet och blir utstretchade vilket inte gynnar oss. I slutet kom även 1-3 på ett långskott som slank mellan händerna på en annars utmärkt comebackande Ellendil i målet. Alltid tuffa och jämna matcher mot Hyllie!
En extra eloge till en grymt fightande Julia O, kan alla komma upp på den viljenivån så lär det gå bra framöver 😊
❤️⚽️
F15 SV BFK-Vellinge
2020-10-07 19:32

F15 SV BFK-Vellinge


Efter en lite tuff 9 mot 9 match på lördagen kom det ett revanschsuget lag till söndagens match mot Vellinge.

Vi startade med en hög press och tryckte ner Vellinge på egen planhalva och det första målet kom redan innan 2 minuter var passerade. Efter målet kom en period där vi tappade kommandot och Vellinge kunde kvittera till 1-1 men efter kvitteringsmålet kom vi tillbaka och tog över mer och mer. Vi spelade med ett högt bolltempo där Vellinge fick jaga mycket och blev trötta, det kunde vi utnyttja och målen rullade in efterhand.                                                                                                                                                                                

Vinst med 6-2 Bra kämpat tjejer. Dessutom fick vi riktigt goda kanelbullar efter matchen☺


F15 SV BFK-Dösjebro
2020-10-04 20:30
F15 Sydvästra BFK-Dösjebro

Matchen mot Dösjebro spelades tyvärr som en 9-9 match vilket vi inte hade den där riktiga vanan för. Mindre plan, kortare avstånd. Vi hade problem att vara snabba nog att komma på rätt plats, rätt positionerade och att ha fått koll på fötter samt boll innan det var för sent för. Det gjorde att vårt sätt att spela fotboll fick svårt att fungera och betala sig.  Det ställde till en hel del fel beslut och uppstressade situationer som egentligen var totalt onödiga. Vi försökte justera runt lite i laget men det gjorde lite skillnad. Med ett 3-7 resultat, där bägge lagen stod för vars ett självmål, var vi dessvärre kraftigt inblandade i 5 av kvarvarande 6 mål. Framåt åstadkom vi åtminstone  ett enormt vackert spelmål med många olika fötter inblandade samt ett vaket och distinkt placerat vänsteravslut.
Summeringen blir att det var en riktigt dålig insats från vår sida och vårt bottennapp i denna serie. Vi stoppa den i facket med Fortunamatchen i Skåneserien och stänger lådan för att lyfta oss och gå vidare?
Hemma match mot Furulunds IK U15 SV söndag 27/9
2020-10-04 19:27
U15 SV BFK-Furulund IF
Även här ett sent match referat.

Matchen mot Furulunds IF hemma söndagen den 27/9 spelades i ett fantastiskt sensommar väder.
Inledningen bjöd på många spelvändningar och bra boll innehav. Men ju längre matchen gick började vi tyvärr se lite trötta ut, kanske pga. den varma temperaturen för årstiden.

Furulund spelade med ett rakare spel vilket visade sig att vi inte riktigt klarade av.
Men resultatet 0-4 speglade inte matchbilden i stort utan visade på att vi har lite mer att jobba på när de långa bollarna kommer. En går på boll övriga faller så vi inte blir kvar i en rak linje och enkelt straffas bakom vår försvarslinje. Vi behöver även bli lite effektivare när våra egna lägen kommer.

Vi tar med oss våra egna spelvändningar och jobbar vidare på vår press och understöd, lite effektivare avslut så kommer resultaten att infinna sig. 

Vi kör vidare på den inslagna linjen så kommer det att bli riktigt kul framöver.
 
  
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Borgeby FK, 11/05 21:29 
Borgeby FK, 10/05 22:35 
Borgeby FK, 10/05 14:36 
Borgeby FK, 02/05 23:04 
Borgeby FK, 29/04 17:29 
Borgeby FK, 28/04 18:38 
 
Stöd Borgeby FK
Sponsorer