SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borgeby Fotbollsklubb
- Spelglädje gör skillnad -
F 2005 & 2006

Korta tankar om dagens match
2021-06-13 00:08

Lite korta tankar om dagens match som vi känner var ett par steg under vad vi bör prestera, kanske lite mer förståligt mtp en lång studentvecka och låg träningsnärvaro 😳. Vi hade endast 12 tillgängliga spelare så ett stort tack till Emma och Hanna från U14 som ryckte in och gjorde det bra. Lite extra plus till Hanna i målet som på en riktigt utsatt position som målvakt är fläckfri.

I spelet ute på plan saknade vi passningstempot och rörligheten, var som lag inte tilllräckligt löpvilliga och till det mycket felpass. Trots detta så leder vi med både 1-0 och 2-1 och håller på att vinna matchen innan Furulunds sena kvittering i sista minuten! I det ligger det trots insatsen en styrka i att ändå få med sig ett resultat, vilket tyder på underliggande kompetens. Vi gör trots helhetsintrycket korta individuella insatser som är riktigt bra, de ska vi ta med oss. Har bl.a. ett par dribblingar, vändningar, bollvinster och en frispark slagen på rätt ställe på näthinnan.

Nu räknar vi med hög träningsnärvaro under hela nästa vecka för att rätta till ”felen” och ta revansch på oss själva mot Bromölla. Ses på måndag!

Tränarna

Resumé U16 matcher 2021
2021-06-05 20:55

Resumé matcher 2021

Vi ar hamnat lite efter med våra summeringar av de få matcherna vi fått spela under 2021 så tänkte ge er en totalsummering av de 5 matcherna vi spelat fram tom 5/6.

Den första matchen sen oktober blev mot Rosengård. En match som blev extremt grötig på mitten med mycket bolltapp på bägge hållen. Vi spelade inte heller bakom deras backlinje förrän i mitten av andra halvlek! FCR var bättre på detta och oroade en del och gjorde också 2 mål på detta. FCR var något bättre än oss så inget att säga om resultatet.

Nästa match ut var den första seriematchen mot Husie. En match som vi släppte loss i under första halvlek och välförtjänt gick till vila med en 2-0 ledning. I slutet av andra tillät vi det tyngre Husie att trycka ned oss djupt på vår planhalva där vi hade svårt att spela oss loss eller slå en ”reset” boll. Följaktligen reducerade Husie till 2-1 och sedan i slutet kom också 2-2.

3:e matchen var en högintensiv sluggermatch mot Eskilsminne, spelmässigt var vi bättre i 2/3 av matchen men hade svårt med avsluten. Vi hade återigen problem med att spela förbi motståndarens backlinje. Eskils raka djupa bollar oroade också kontinuerligt även om vi hade bra kontroll större delen av matchen. De sista 10 min ramlade 2 bollar in, ett oturligt motlägg som gick i en retfull båge över vår utmärkta målvakt och seglade sakta in uppe i högra krysset. Där gick dessvärre luften lite ur oss och när en straff precis i slutet gav 0-2 så var punkan total. Men oavsett resultaten så var vi mycket nöjda med tjejernas inställning och insats. Många moment fungerade och blev bättre och bättre för varje match som gick.

Match 4 ut var mot Furulund dagen efter Eskilsmatchen. Här hade vi en match som vi spelmässigt kontrollerade efter vårt 1-1 mål i mitten av 1:a halvlek och sedan matchen ut. Dock hade vi problem att komma till ordentligt framför mål. Ändå fick vidgjort ett 2-1 mål i slutet av 2:a halvlek med ett dödande inspel/skott från halva plan.

5:e matchen var dagens match mot Kristianstad som vi kontrollerade brutalt från avspark till slutsignal. Det var verkligen proppen ur och 10-0 vilket kunde varit ytterligare en handfull mål. Bra positionsspel, bollsläppet fungerade bra och hyfsat vassa framåt.

Nu hoppas vi fortsätta på inslagen väg med bättre och bättre match varje gång, dock kommer det inte av sig själv utan det är följden av ett hårt individuellt och gemensamt lagarbete. Nästa match ut är Furulund hemma på lördag, då hoppas vi också på publikstöd! ......med coronaavstånd!

Ses på träning och match ..... trots studentvecka!

Vh

Tränare/Ledare

 

F16 Norra BFK-Husie IF
2021-05-30 20:01

Äntligen är seriespelet i gång!

 

Söndagens match mot Husie IF Startade F16 Norra BFK-Husie IF

med ett spelövertag för BFK där vi hittade varandra med ett bra passningsspel på grund av bra rörelse och kommunikation.

Under den första halvleken skapade vi många fina lägen som resulterade i två mål.

 

Under andra halvlek tappade vi lite av initiativet, ju längre matchen gick fick vi svårare att skapa alternativ till vår bollhållare som i sin tur gjorde att vi fick svårt att behålla bollen inom laget.

Husie tryckte på mer och mer till slut kom både reducering och kvittering.

Matchen slutade 2-2

 

Det var många positiva delar i spelet som vi tar med oss till kommande matcher och några saker vi behöver träna vidare på.

F15 SV BFK-Lunds FF
2020-10-14 19:49

F15 SV BFK-Lunds FF


Matchen mot Lunds FF var lite utmanande ledarskapsmässigt. Med erfarenhet tidigare problem 9 mot 9 valde vi att ställa upp med en tvåbackslinje som kompletterades defensivt av två yttrar. Vi försökte presentera det för tjejerna att det inte är så enkelt med nya roller, men att vi tyckte att det var en lagom motstånd att spela mot.

I början blev det ganska förvirrat och tjejerna gnällde högt att det inte funkade alls.

Vi försökte hjälpa dem (framförallt yttrarna) med instruktioner och det blev bättre efterhand. Det är inte enkelt att få dem att gå med på att resultatet inte är viktigast i alla lägen.

Vi försökte kanalisera all frustration mot oss eftersom vi bestämde spelidén, trots detta var det bitvis inte toppstämning inom laget.

Det blev mycket bättre efterhand och vi kommer att jobba vidare med detta om vi  spelar 9 mot 9 igen.

Matchen slutade 2-0 till Lund.

Dinah trillade illa i en tuff närkamp och skadade armen och fick gipsa den.

F15 Skåne BFK-FC Rosengård
2020-10-11 21:51
Skåneserie BFK-FC Rosengård

Fredagens match mot FC Rosengård startade med ett kraftigt initiativ från Rosengård, de verkade vara enormt snabba, rörliga och susade runt på vår planhalva. Den stora anledningen till att de verkade så bra låg nog mestadels i att vi själva joggade runt på planen. Inga maxlöpningar för att komma in i situationer i tid, varken offensivt eller defensivt. FCR gjorde också 0-1 i denna period. Efter ca 15-20 min vaknade vi så till liv, hur var det med uppvärmningen egentligen?, då fick vi lite kontakt i närkamperna och kunde börja etablera ett offensivt spel på FCR:s planhalva. Vi var dock för breda i backlinjen och skadades ett flertal gånger i djupled mellan IB och YB. 0-2 kom då. Framåt skapade vi några halvchanser men en ledning för FCR i halvlek var väl rättvis trots allt. Ellendil stod då också för ett par prakträddningar i närspelet.
I andra så var det som att vi fått upp ångan och tokdominerade spelet. FCR stack upp någon enstaka gång och vid ett av de tillfällena tappade vi kollen bakom ryggen och ett långt inlägg nådde bortre forward/ymf som la in den. Vet inte om FCR tröttnade men ju längre matchen gick desto fler målchanser skapade vi. En kapning av målvakten på lilla Elin i friläge skulle renderat i ett rött kort men domaren nöjde sig med ett gult, och en hockeyvariant på avsittningstiden. Vi vet själva inte vad som är rätt eller fel där men vi tycker att mv borde åkt ut. Nåja, så är det ibland. Frisparken satte Clara i ribban. Nu sårade vi FCR gång på gång och på olika sätt, raka djupledsbollar eller crossbolla bakom deras högt stående backlinje eller instick mellan IB/IB eller IB/YB. Ett inspel från Ebba resulterade sedan till slut där bollen trycktes in från nära håll. 1-3 slut.
Vi kan väl säga att vi är väldigt nöjda med tjejernas spelinsats minus de första 20 min men önskar ändå mer avslut. Vi tycker att vi får lite för dåligt betalt för det fina spelet vi  presterar. Får se om vi kan skapa något speciellt i sista matchen mot Furulund på måndag.
❤️⚽️
F15 Skåne BFK-Hyllie
2020-10-07 22:43
Skåneserien BFK-Hyllie

Vi visste att vi skulle få en jobbig fysisk match och så blev det. Mycket fullföljda tacklingar efter att vi släppt boll, precis som senast mot Vellinge - vilket kostade en rejält stukad handled och missad match idag. Spelmässigt borde vi kunnat utnyttjat vårt övertag till att göra 2-3 mål i första halvlek men dessvärre tar vi inte våra avslut i tillräcklig mängd. Vi hade en hel del instick i straffområdet men avsaknaden av sned löpning eller sned bollsläpp gjorde att de bollarna rann över linjen eller till målvakten. Det var lite skakigt i de bakre regionerna under större delen av första halvlek och Hyllie med sitt raka pang på mål är alltid farliga i omställningarna. Här behöver vi steppa upp en del. Dock tog vi ledningen, glädjandes nog på en hörna, bra slagen av Clara (tror jag). Bohm vann bollen framför mål och Ebba stötte in den. Dessvärre fick Hyllie in en kvittering på en rak omställning när vi släpper press på felvänd bollhållaren, om mitt minne är rätt. I andra accelererade "efterslängs tacklingarna" och i viss mån då även från vår sida. Spelmässigt var andra halvlek jämnare och Hyllie dominerade stundtals. Även 1-2 kom på en omställning då vi inte fick press på bollhållaren och överflyttningen fungerade inte och då levererades bollen på löpande forward mellan vår innerback och högerback. Vi hade ett par lägen som avslutandes utanför eller blev avblåst för offside, svårt för ensamma domaren på snabba djupa omställningar på bägge hållen. Ibland får man dem med sig, igår inte. Tjejerna var värda att få in en boll till men vi är lite för raka i spelet och blir utstretchade vilket inte gynnar oss. I slutet kom även 1-3 på ett långskott som slank mellan händerna på en annars utmärkt comebackande Ellendil i målet. Alltid tuffa och jämna matcher mot Hyllie!
En extra eloge till en grymt fightande Julia O, kan alla komma upp på den viljenivån så lär det gå bra framöver 😊
❤️⚽️
F15 SV BFK-Vellinge
2020-10-07 19:32

F15 SV BFK-Vellinge


Efter en lite tuff 9 mot 9 match på lördagen kom det ett revanschsuget lag till söndagens match mot Vellinge.

Vi startade med en hög press och tryckte ner Vellinge på egen planhalva och det första målet kom redan innan 2 minuter var passerade. Efter målet kom en period där vi tappade kommandot och Vellinge kunde kvittera till 1-1 men efter kvitteringsmålet kom vi tillbaka och tog över mer och mer. Vi spelade med ett högt bolltempo där Vellinge fick jaga mycket och blev trötta, det kunde vi utnyttja och målen rullade in efterhand.                                                                                                                                                                                

Vinst med 6-2 Bra kämpat tjejer. Dessutom fick vi riktigt goda kanelbullar efter matchen☺


 
Stöd Borgeby FK
Sponsorer