SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borgeby Fotbollsklubb
- Spelglädje gör skillnad -
Ledare - Registerutdrag

Registerutdrag ur belastningsregistret

 

Om du har kontakt med barn och ungdom under 18 år eller arbetar som någon typ av tränare, ledare eller styrelsemedlem inom föreningen, måste du självmant eller på uppmaning, visa upp ett registerutdrag ur polisens belastningsregistret. Se nedan hur du beställer det.

 

Från och med den 1 januari 2020 har Riksidrottsmötet beslutat att idrottsföreningar ska begära ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret. Utdraget begärs och fås av den enskilde personen som kommer att verka inom Borgeby Fotbollsklubb.

 

Utdraget ska visas upp för föreningen och det ska därefter återlämnas eller förstöras/rivas. Inte arkiveras. Uppvisandet av utdraget sparas endast i föreningens medlemsregister.

 

Utdraget är giltigt 1 år från utfärdandedatum. Alltså ska ett nytt utdrag ska beställas och visas upp varje år.

 

Nytt nu är att du kan beställa det digitalt och dessutom få det digitalt. Till den digitala brevlådan. Om du vill och kan.

 

Alternativt kan man nog få det via den traditionella postgången,

 

Kontakta Jörgen på kansliet för att bestämma tid för uppvisande av utdraget. Alternativt lägger du utdraget i föreningens postlådan (vid parkeringen) eller i kanslipostfacket (i klubblokalen). Ett nytt utdrag ska visas upp årligen.

 

Utdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg styrs av lagen (2013:852) och beställs via polisens hemsida.

 

Vill ni läsa ännu mer rekommenderar vi Riksidrottsförbundets sida: https://www.rf.se/rf-arbetar-med/trygg-och-inkluderande-idrott/krav-pa-registerutdrag

 

Detta är en åtgärd Borgeby FK valt att vidta för att det krävs av föreningen och för att försöka skydda medlemmen/barnet/spelaren. INTE för att hitta brottslingar.

 

 
Stöd Borgeby FK
Sponsorer