F 2008

Fotbollssugna tjejer sökes

Vi är nu en grupp på ca 18 supertrevliga tjejer födda 08 som spelar fotboll tillsammans.

Vi tränar på torsdagar kl 17.30-19.00 och tisdagar 17.30-19.00

Vi spelar cuper/träningsmatcher och haft fantastiskt kul. Fokus är att ha roligt tillsammans och ha koll på en boll. vi spelar Cuper nu under vintern och sedan matcher nästan varje helg under vår/sommar/höst. Det enda ni behöver för att vara med är ett par fotbollsskor och benskydd, ni som spelar matcher behöver också ungdomslicens.

Kom gärna och prova några träningar med oss. Vi har hållit på olika länge med att spela och välkomnar er som vill testa på.

Om Ni har frågor kontakta Erik på 0738-501275 eller erik.johansson@bring.com

Tränarna

Ny storsponsor till vårt F-08 lag!
2021-05-07 07:22

För första gången i lagets historia har vi äntligen kunnat ge tjejerna helt nya matchställ och detta tack vara Cajsa-Stinas pappa Mats och hans företag Engströms Isolering som bekostar hela stället. Stort tack till dig Mats och till Engströms Isolering! Tjejerna är sååå stolta och glada över detta och visst ser dom proffsiga ut!

Tjejerna ser fram emot att visa upp sig i sina nya superställ så fort de får möjlighet vilket vi hoppas är förr än senare.

Lagaktivitetsdag som blev oerhört lyckad och uppskattad
2020-11-18 19:24
Ladda album (+27 bilder) >>
Speciellt tack till er sponsorer och föräldrar som fixade detta!

Lördagens lag aktivitet bjöd på mycket skratt, peppning och heja rop och det var precis detta som var tanken med dagens aktivitet.

Tjejerna fick först klättra och tävla mot varandra eller klättra enskilt, för att sedan gå över till pingis och de delades slumpvis in i två par.

Turneringen gick vid flesta borden väldigt hett till men även här såg vi att tjejerna höll ihop och även om det var under tidspress och alla ville vinna så kämpade paren ihop.

Väl uppe på IP var det dags för lunch och då var tjejerna hungriga. Väl mätta och belåtna kunde de sedan köra frågesport och musicquiz.

Det är ett härligt gäng tjejer som i olika konstellationer gjorde sitt yttersta och visade att de kunde jobba ihop och det är just detta vi under kommande säsonger ska behålla.

Borgeby F08 - seriesegrare!
2020-10-10 18:26
Ladda album (+13 bilder) >>
Vill passa på att tacka alla som hjälpt till under året och våra sponsorer 2020

(TT-Tidningarnas Telegrambyrå)

På lördagsförmiddagen utspelade en gastkramande föreställning på Borgeby idrottsplats strax väster om Lund i Skåne. Borgeby F08 mötte Åkarps IF i en direkt avgörande final om serieguldet. Förutsättningar var att Åkarp behövde vinna för guld, medan det räckte med oavgjort för Borgeby.

Matchen innehöll det mesta: skönspel, kamp, nervositet och en engagerad publik. När slutsignalen ljöd hade lagen följts åt hela vägen: 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2 och 3-3 till slut. Borgeby stod som seriesegrare och glädjescener utbröt. Det firades med skumpa, guldmedaljer, hög musik och dans. "Vi vill tacka alla tjejer - även de som inte kunde närvara vid dagens match - för en fantastisk säsong"  framförde Borgebys tränare och fortsatte "Ett särskilt tack utgår även till supporterklubben, som var som en extra spelare idag".

Arbetsseger
2020-09-20 21:26

Trots större individuell skicklighet tog det sin tid, innan Borgeby F08 fick riktig utdelning på sina målchanser under söndagens match mot Lunds BK (gul) på bortaplan. Efter första perioden stod det 1-1. Sedan lossnade det i andra och i tredje perioden och vi vann till slut med hela 6-1.

Det var mer en arbetsseger än skönspel. Passningsspelet var inte riktig på den nivå som vi tidigare blivit bortskämda med. Det var hursomhelst en seger och till slut en väldigt stabil sådan.

"Vi sejfar framåt"
2020-09-13 21:58

I en blåsig inramning möttes Borgeby F08 och Kvarnby IK på söndagskvällen. Kvarnby började piggt, Borgeby något krampaktigt med en hel del bolltapp. Även om vi hade svårt att få igång vårt spel, spelade vi stabilt bakåt. Första perioden var dålig från oss, andra var ok.

I pausvilan inför sista perioden stod det fortfarande 0-0. Matchen var helt jämn. Men vi visste att vi kunde bättre. Vi visste att motståndarna förmodligen var tröttare än vi. Vi visste att fortsatte vi bara att försöka, så måste det till slut lossna. Så på frågan om vi skulle "sejfa" bakåt och vara nöjda med oavgjort svarade en av våra spelare irriterat: "Nej, vi sejfar framåt".

Sedan gick tjejerna ut på planen, dominerade tredje perioden och vann stensäkert med 2-0. Med andra ord vi "sejfade" framåt.

Ny seger, BFK F-08 ångar på i 07-serien!
2020-09-06 21:44

Ännu en övertygande seger men denna gången satt det hårt inne. De sista 10 minuterna osade det hett flera gånger runt BFK-målet och Trelleborgarna surrade runt som ilskna bil. En boll i stolpen och en som rensades på mållinjen i slutminuterna. Varken Sara eller Louise var med idag men Sofia och Anna tog en för laget och delade på sysslan. Starkt och imponerande att vi bara släppte in ett mål med vårt ramstarka försvar!

Första perioden var briljant och vi hade ett massivt spelövertag och fick in 1-0. Ett eller ett par mål till hade nog varit rättvist och vi hade finfina uppspel och skapade många målchanser samtidigt som vi inte släppte till något bakåt. I andra fortsatte BFK att dominera men TFF fick in ett otagbart långskott innan BFK tog ledningen igen. I tredje jämnade TFF ut spelet och sista 10 blev dom nervöst som sagt.

Stark och övertygande lagseger och BFK har nu vunnit de tre första matcherna och är i delad serieledning med Åkarp. Det är framförallt prestationerna vi är nöjda med och det finns mer att hämta. Vi har ännu inte fått den där fullträffen i serien, det har varit jämna och bra insatser av tjejerna!

Sön 27/6 10:00
Tis 22/6 17:00