Dam

Inför Svenska Cupen mot FC Rosengård - hemma på Borgeby IP
2021-09-28 16:01
Foto: Magnus Nilsson

Imorgon möter vi FC Rosengård hemma på Borgeby IP. Såhär skriver Izet om mötet och känslan i laget:

En spännande vecka väntar oss med en mitt-i-veckan-match mot Sveriges bästa lag FC Rosengård – dessutom på vår hemmaplan. Vi hoppas på en jämn match där vi verkligen tävlar med FCR i nittio minuter samt att vi får se mycket publik på IP. Det blir en inspirerande kamp för våra ambitiösa tjejer som verkligen vill ge de Damallsvenska ledarna en kämpig utmaning på onsdag kväll.

De två senaste matcherna för vår del, Jitex hemma och Mallbacken borta har gett laget självförtroende. Då vi inte bara presterat bra i vårt spel men också äntligen fått med oss tre poäng, gånger två. Vi har lyckats höja lägstanivån genom att framför allt bli lite tuffare och mer disciplinerade i vårt försvarsspel.  Utan att ha spelat särskilt övertygande i vårt anfallsspel (men ändå helt okej) så har vi vunnit två raka matcher och det ganska rättvist sett till matchbild.

Vi känner dock att vi har mer att ge trots vinsterna, så det kommer bli viktigt för oss att fortsätta träna hårt och smart för att bli bättre. Förutom fokus på vårt försvarsspel så har vi också kastat ljus på vårt anfallsspel och framför allt övergången mellan speluppbyggnad och komma till avslut. Något vi hoppas visa utveckling på när vi möter FCR.

Laget ser onsdagens match som något väldigt inspirerande och vi har en stor vilja att visa att vi kan tävla i nittio minuter med FCR. Både genom ett bra försvarsspel och genom vårt anfallsspel. Vi har haft stora perioder mot de bästa lagen i EE där vi styrt spelet med hjälp av bollen och vi kommer utmana oss själva att göra det även mot ett starkt lag som FCR.

Jag hoppas vi ses på IP onsdag kväll!

Izet Kaljic

Matchdag: Mallbackens IF Sunne v Borgeby FK
2021-09-26 10:29

🆚  Mallbackens IF Sunne
🕑 12.00
🏟 Strandvallen

Ni ser som vanligt matchen på Sportexpressen eller Sydsvenskan 🤍❤

Matchdag: Borgeby FK Dam - Jitex BK
2021-09-11 10:01

MATCHDAG 💪💥

Idag tar vårt damlag emot Jitex BK på IP!

🆚 Jitex BK
🕝 15:00
📍 Borgeby IP

Vi ser fram emot att se många komma och stötta våra tjejer på plats! Vi ses på IP 😃

Matchdag: IF Brommapojkarna v Borgeby FK
2021-09-05 07:58

🆚  IF Brommapojkarna
🕑 15.00
🏟 Grimsta IP

Ni ser som vanligt matchen på Sportexpressen eller Sydsvenskan 🤍❤

Vinst i omgång 2 i Svenska Cupen
2021-09-02 10:22

Gårdagens möte på Vångavallen i Svenska Cupen gav utdelning och slutade med vinst, 1-3 till Borgeby. Våra mål gjordes av Alice Egnér, Nova Karlsson och Amanda Olsson.

En skön vinst och vi tackar våra tillresta supportrar för stödet!

Just nu har vi en tävling på Instagram där du har möjlighet att vinna en matchtröja med din Borgeby-förebilds namn på - t.ex. en av gårdagens målskyttar. Gå in på Borgeby FK dam:s instagram för att läsa mer och delta!

Matchdag: Trelleborgs FF - Borgeby FK Dam
2021-09-01 16:36