Dam

Välkommen till Borgeby FKs Damseniorverksamhet

LÖRDAGENS MATCH MOT UMEÅ IK FF SKJUTS UPP
2021-05-04 16:53
Även lördagens hemmamöte mot Umeå IK FF ställs in på grund av de bekräftade fallen av covid-19 i BFKs trupp. Nytt speldatum kommer inom kort.

Våra insjuknade spelare är på bättringsvägen och vi tar nya tag borta mot Bollstanäs SK den 16 maj.
Matchen mot IF Brommapojkarna skjuts upp
2021-04-29 19:27

På grund av att flera spelare hos Borgeby FK testat positivt för Covid-19 har Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté, efter ansökan från BFK, beslutat att lördagens match skjuts upp. Nytt speldatum kommer inom kort.

Vi är givetvis besvikna över att vi inte kan spela som planerat men är övertygade om att matchen inte hade kunnat genomföras utan att äventyra människors hälsa.

Nu håller vi oss isolerade till vi kan återgå i träning och önskar snabb bättring till våra insjuknade spelare.

TACK!
2021-04-26 22:46

BFK med Damlaget i spetsen vill rikta ett stort tack till alla som bidragit till lagets resor. Vi har redan nått upp i 555 mil, vilket inte bara tog tjejerna tur och retur till Sundsvall, utan även till Bollstanäs, Uppsala, Kalmar och nästan hela vägen hem från Mölnycke.

Ert stöd känns och värmer! Vi ser framemot att fortsätta resan med er!

VISA DINA FÄRGER – VISA ATT VI FINNS
2021-04-23 10:33
Foto: Magnus Nilsson

För andra året i rad startade Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan utan publik. Vi saknar den stämning och den atmosfär av yttersta världsklass som råder inne på svenska arenor. För att visa supporterskapets betydelse så uppmanar klubbarna i Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) alla fotbollsälskare att visa att vi finns, och att vi vill bli sedda. Visa dina färger!

Vi är många som skulle vilja se fotboll på plats på arenorna - och vi saknar er på Borgeby IP. Svensk Elitfotbolls huvudmål är att vid en lägre smittspridning stegvis kunna öppna upp läktarna. För att det ska vara möjligt så krävs det att myndigheterna ser oss och tar elitfotbollen på allvar. Eftersom vi är satta på paus, för att samhället ska veta vilka vi är - och att vi är många - uppmanar vi till en digital folkfest.

Fotbollen betyder så mycket för så många - låt det synas!

Kl. 12:00 på lördag den 24 april sätter vi tillsammans igång kampanjen #visadinafärger i sociala medier. För att visa vilka vi är som älskar Borgeby FK så uppmanar vi alla supportrar och intresserade att visa sina lagsympatier och färger. På stan, hemma, på jobbet och på sociala medier.

Visa dina färger, visa att vi finns!

Elitfotbollen skapar ett sammanhang för så många av oss. Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan ger en mening och ett hopp i vardagen. Elitfotbollsarenorna är en samlingsplats för integration, gemenskap, glädje och sorg samt evig vänskap. En samlingspunkt som vi inte vill vara utan.

Elitfotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge och våra elitligor är att betrakta som en kulturinstitution. Supportrarna är grunden för vår existens. Det är viktigt att vi visar vilka vi är som står upp för vår inhemska fotboll. Vi är ett tvärsnitt av befolkningen. Vi är män, kvinnor, barn. Vi är gamla, medelålders och unga. Vi har olika bakgrund, ursprung och olika intressen men på fotbollsarenan är vi alla samma. Och vi är många. Närmare halva den svenska befolkningen.
Kan vi inte marschera tillsammans till arenan, kan vi inte applådera och sjunga in vårt lag på planen och kan vi inte njuta av matcherna från läktarplats så ska vi i alla fall synas. Låt oss visa det. Låt oss aldrig bli bortglömda, undervärderade eller förbisedda.

Ta ställning, visa vem du är! Ta på tröjan eller halsduken, häng upp flaggan. Visa med stolthet vilka vi är. På stan, hemma, på jobbet och sociala medier.

Vi är många. Vi är en.

#visadinafärger

En uppmaning från:
Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) – Gemensam organisation för Sveriges supporterföreningar

Foto: Magnus Nilsson

Hjälp oss att komma till Sundsvall
2021-04-22 22:50

På lördag har vi vår första bortamatch 100 mil bort i Sundsvall. Totalt ska vi resa 1650 mil under Elitettan!

Häng med på resan!

För 25 kr/milen kan du hjälpa oss en bit på vägen. Ditt bidrag swishar du till 123 327 6862, märk ditt bidrag MILEN. Kan vi komma Sverige runt?

Tack för ditt stöd!

Se alla våra matcher i Elitettan – och stötta oss!
2021-04-09 15:22

Vi är otroligt laddade inför säsongen och snart är det dags för avspark.

Du har nu chansen att stötta oss hemma från tv-soffan.

Alla våra matcher sänds på Sydsvenskan och SportExpressen Play.

Nu säljer vi abonnemanget "Klubbkortet" – där du kan se sändningar av alla våra matcher och dessutom stötta oss.

Du väljer om du tecknar ett abonnemang på Sydsvenskan (sydsvenskan.se) eller på SportExpressen Play (sportexpressenplay.se). Oavsett vilket du väljer så får klubben 99 kronor per sålt abonnemang.

Så funkar det om du köper lokaltidningsabonnemang:
Du betalar 99 kronor för tre månader (ordinarie pris 129 kronor per månad). Då ingår alla matcher, allt som skrivs om klubben och all annan lokaljournalistik. 99 kronor per sålt abonnemang tillfaller klubben.

Efter de tre månaderna övergår prenumerationen till ordinarie Plus prenumeration, löpande per månad och utan bindningstid.

Köp via denna länk för Sydsvenskan:

Så funkar det om du köper abonnemang på SportExpressen Play:

99 kronor första månaden, hela intäkten tillfaller klubben. Därefter kostar det 199 kronor i månaden, för att se alla matcher med oss hela säsongen. Ingen del av den summan tillfaller klubben. Ingen bindningstid.

I abonnemanget ingår alla våra matcher, men inte övriga matcher i Elitettan och övrig sport som sänds på SportExpressen Play.

Uppge koden klubbkortet och välj ditt favoritlag. Köp via denna länk:

Teckna nu och följ oss hela säsongen i Elitettan!

Borgeby FK, 11/05 21:29
Borgeby FK, 10/05 22:35