Välkommen till Borgeby FK

Borgeby Fotbollsklubb, Borgeby FK eller BFK, är en fotbollsförening för tjejer från 6-års ålder och upp. Vi bedriver vår verksamhet i huvudsak på Borgeby idrottsplats, Borgeby IP.

Borgeby FK är en ideell förening som är baserad på föräldraengagemang. Alla som är intresserade av fotboll och ungdomsverksamhet är välkomna till vår klubb, det finns många sätt att engagera sig och bidra till föreningen. Kontaktuppgifter hittar du här

Borgeby FK följer Skåne Fotbollsförbunds rekommendationer och Folkhälsomyndighetens riktlinjer, läs gällande status på vår Covid-19-sida

Alla tjejer som vill spela fotboll är välkomna att kontakta kansliet för info om träningstillfälle. Se kontaktuppgifter här.

Vill du bli medlem i Borgeby FK? Klicka då här
Inför Lidköping hemma - Izets tankar i korthet
2021-06-20 08:36, Senior

Laget ser fram emot att få spela på hemmaplan igen. Sist på Borgeby IP så blev det en poäng mot ett starkt Mallbacken och vi hoppas kunna bygga vidare på den poängtrenden när Lidköping kommer på besök. Truppen och stab kommer från ännu en svår match men med en bra prestation i ryggen – när vi fajtades hela vägen mot Kalmar borta. Vi har efter den matchen finslipat på detaljer i vårt spel som ska kunna göra att vi inte bara är nära att ta poäng mot lagen vi möter men också att vi tar det sista steget som krävs för att prestera bra i nittio minuter och vinna matcher.

Vi känner dock vi är inne i en bra trend med tre bra prestationer i ryggen, mot starka lag som Uppsala, Mallbacken och IFK Kalmar. Vi känner också att vi hela tiden lär oss från dessa matcher och att vi blir bättre sakta men säkert.

Är det något publiken får se imorgon så är det ett lag som spelar med självförtroende, mod och vilja. Vi hoppas kunna bjuda på ett fint passningsspel och anfallsspel där vi skapar mycket målchanser. Men där vi fortsätter vara starka defensivt som vi varit på senare tid – genom ett bra omställningsspel och genom att jobba noga i att hålla våra lagdelar kompakta men aggressiva.

Välkomna till IP så ska lag och stab göra allt dom kan för att bjuda på bra fotboll!

//Izet

Matchdag: Borgeby FK - Lidköping FK
2021-06-20 08:34, Senior

🆚 @lfkdam
🕖 15:00
🏟 Borgeby IP

Välkomna till Borgeby IP! Vi säljer 100 biljetter och försäljningen startar på IP en timme innan avspark - först till kvarn.

Vill ni se matchen hemifrån är det som vanligt Sportexpressen & Sydsvenskan som gäller!
❤️🤍

Inför IFK Kalmar borta – Izets tankar i korthet
2021-06-15 23:44, Senior

Då var det äntligen dags för match igen. Laget är taggat efter ett kortare uppehåll och med två bra prestationer i ryggen så reser vi till Kalmar med ett gott självförtroende. Fokus för oss kommer fortsatt att vara att utveckla vårt sätt att spela och agera i försvar, anfall och omställningsspel. Vår känsla är att vi bara blir bättre och bättre och att vi börjar hitta mer rätt i våra roller. Vilket skapar större trygghet och mer mod hos individ och lag.

Träningsveckan har varit bra med många spelare på plats. Spelarna har visat en grym inställning genom att tävla och genom att vilja bli bättre på varje pass. Stämning är som sagt positiv men vi förstår också att det kommer krävas mycket skicklighet och hårt jobb för att vi ska kunna lämna IP på onsdag kväll med en känsla av nöjdhet.

Vi antar utmaningen och vi ser verkligen fram emot matchen – där vårt mål är att vi ska försöka nå max av vårt kapacitet.

/Izet

Uppdatering Covid-19
2021-06-03 22:58

Borgeby IP är inte längre en publikfri idrottsplats.

Vi påbörjar nu öppnandet av idrottsplatsen och välkomnar publiken så smått åter.

Vi uppmanar alla till fortsatt social distansiering och att man givetvis stannar hemma vid symptom och följer råden avseende gos handhygien.

Hemmamatch BFK Dam – Mallbackens IF Sunne
2021-06-02 11:53, Senior

Lördag 5 juni kl. 12:00 spelar Damlaget hemmamatch mot Mallbackens IF Sunne på Borgeby IP.

Vi kommer att kunna ta in 100 personer till ståplats i publiken. Biljetterna börjar säljas på plats kl. 11:00 och ’först till kvarn’-principen gäller. Det går inte att förbeställa eller reservera biljett och en person kan köpa max 4 biljetter. När 100 biljetter är sålda stänger vi försäljningen.

Pris per biljett:

• 80 kr för vuxna över 18
  • 50 kr för pensionärer och studerande (mot uppvisande av legitimation el dyl).
  • Årskortsinnehavare och barn under 18 går in gratis, men måste ha biljett enligt ovan princip.

Betalning med Swish.

Kiosken kommer att vara öppen för köp av kaffe/te och glass eller grillat samt supporterprodukter.

Notera:  på grund av den rådande pandemin uppmanar vi alla att fortsätta hålla avstånd och respektera de riktlinjer som gäller.

Borgeby Cup 7 augusti
2021-05-27 21:39

Det är med stor glädje vi kan konstatera att vi i och med de annonserade lättnaderna av restriktionerna kommer att kunna genomgöra Borgeby Cup 2021!

Borgeby Cup anordnas i år lördagen den 7 augusti. Har ni inte redan anmält er gå in på Cup-sidan och gör det direkt för att säkra er plats:

Cupen kommer att anordnas efter då gällande riktlinjer. Skulle cupen mot förmodan behöva ställas in pga återgång till striktare restriktioner kommer anmälningsavgiften att betalas tillbaka.

Vi ser fram emot att träffa er alla på Borgeby IP den 7 augusti!