Välkommen till Borgeby FK

Borgeby Fotbollsklubb, Borgeby FK eller BFK, är en ideell fotbollsförening för tjejer från 5-års ålder. Vi bedriver vår verksamhet på Borgeby idrottsplats, Borgeby IP, som ägs av Lomma Kommun.

Verksamheten bygger på ideellt engagemang från styrelse, ledare och föräldrar.
Med fotbollen som bas och gemensam nämnare, kännetecknas vår verksamhet av ledorden:

● Utveckling
● Samarbete
● Kamratskap

Alla som är intresserade av fotboll och ungdomsverksamhet är välkomna till vår klubb, det finns många sätt att engagera sig och bidra till föreningen. Kontaktuppgifter hittar du här

Alla tjejer som vill spela fotboll är välkomna att kontakta kansliet för info om träningstillfälle. Se kontaktuppgifter här.

Vill du bli medlem i Borgeby FK? Klicka då här
Borgeby FK och Bjärreds IF i nytt samarbete. En inkluderande och jämställd idrott för alla i Bjärred
2023-12-08 11:59

Idag har Borgeby FK och Bjärreds IF tagit ett steg mot en mer inkluderande och jämställd idrott i Bjärred genom nytt samarbetsavtal.

-Samarbetet har flera praktiska, administrativa och ekonomiska fördelar för båda föreningarna. Ett fördjupat samarbete gynnar idrotten i Bjärred och i förlängningen samhället, säger Johan Wiktor, ordförande i BIF.

- Samarbetet är medlemmarnas vilja. Det ligger i linje med idrottsrörelsens övergripande strategiska mål om en jämställd idrott och att alla oavsett kön, ålder, bakgrund eller andra förutsättningar känner sig välkomna och ges lika möjligheter att utöva och leda idrott, säger Henrik Hassel, kassör i BFK.

Samarbetsavtalet omfattar dels områden som föreningarna redan idag arbetar tillsammans med, t.ex. kanslitjänster, kioskverksamhet och domartillsättning, dels etableringen av en gemensam styrgrupp som får till uppgift att se till så att samarbetet fördjupas i olika delar. Det handlar både administration och den sportsliga verksamheten.

Föreningarna ser avtalet som ett viktigt steg mot  en gemensam fotbollsförening i Bjärred.

Frågor om samarbetet besvaras av:

Alexander Krüger (styrelseledamot BIF)
kruger.alexander87@gmail.com

Jerker Sandström (styrelseledamot BFK)
jerker.sandstrom@gmail.com

Senior
Välkommen på provträningar med BFK Dam!
2023-11-07 09:15, Senior

Tillsammans skapar vi spelglädje och sammanhållning i ett härligt gäng! Förutom seriespel åker vi gärna iväg på cuper och träningsläger.

Kom till Borgeby IP för att känna om vi är ditt nästa lag!

Provträningar tisdagar och torsdagar kl 18.30-20 med start torsdagen 9 november.

Kontakta Jesper Altheden, jesper.altheden@gmail.com, 070-929 85 16 eller Fredrik Öhlund, 070-458 83 88

BFK har startat upp samarbete med Jesper Nilsson från Coerver
2023-09-05 18:57

Under hösten har BFK dragit igång ett samarbete med Jesper Nilsson från Coerver. Det handlar om en satsning som BFK gör på ledar- och spelarutveckling. Varje tisdag under nio veckor i höst kommer Jesper till Borgeby IP och kör en timmas träning med tre olika lag. Sammanlagt kommer därmed alla våra lag att få tre träningar med Jesper under hösten. Vår förhoppning är att detta ska ge ett stöd och inspiration för klubbens tränare och en röd tråd genom klubbens olika lag – från vårt nystartade lag (tjejer födda 2017) till vårt äldsta ungdomslag (tjejer födda 2009). I slutet av året gör vi en utvärdering för att ännu bättre kunna anpassa den fortsatta satsningen på våra ledare och spelare.

/Styrelsen

Borgeby FKs Sommarfotbollsskola 2023
2023-04-09 16:14

Under vecka 32, måndagen den 7/8 till och med fredagen den 11/8 (strax före skolstart) arrangerar Borgeby FK Sommarfotbollsskolan 2023 (SFS23) som anordnas för flickor i åldrarna 7 - 13 (födda 2010 - 2016)

Under en vecka blandas skoj, lek, tävlingar och självklart mycket fotboll på Borgeby IP. Allt i en härlig mix, där det allra viktigaste är att ha kul!

Inbjudan hittar ni här: Inbjudan till Sommarfotbollsskolan 2023

Nu går det att anmäla sig: Anmälan till Sommarfotbollsskolan 2023

Information om gräsplanerna under våren 2023
2023-04-05 08:50

Vi har problem med svartfåglar på A- och B-planerna som därför måste besprutas.

Kommunen behöver även så nytt gräs på A-planen vilket gör att vi inte kan använda den förrän tidigast i mitten på maj.

Fr.o.m. den 17 april får vi börja gå ut på gräsplanerna B, D, F och G. Ni hittar en plankarta över idrottsplatsen via hemsidan: http://www.borgebyfk.se/docs/584/12903/Borgeby%20IP%20plankarta%20200408.pdf

Var uppmärksam på att det kanske inte ser exakt ut som på plankartan.

Träningsschemat hittar ni också via hemsida: https://www.borgebyfk.se/sida/?ID=205369

Ni som tränar på A-planen får trycka ihop er med de som tränar på B-planen eller välja någon annan ledig plan (gula fält), se schemat.

Vi blir därför tvungna att flytta våra hemmamatcher de närmsta veckorna men vi återkommer till de som är berörda.

F10 (f 2014), 06/02 18:35
Borgeby Cup 2024, 23/01 17:53