Välkommen till Borgeby FK

Borgeby Fotbollsklubb, Borgeby FK eller BFK, är en ideell fotbollsförening för tjejer från 5-års ålder.

Vi bedriver vår verksamhet på Borgeby idrottsplats, Borgeby IP, som ägs av Lomma Kommun.

Verksamheten bygger på ideellt engagemang från styrelse, ledare och föräldrar.

Med fotbollen som bas och gemensam nämnare, kännetecknas vår verksamhet av ledorden:

● Utveckling
● Samarbete
● Kamratskap

Alla tjejer som är intresserade av fotboll och ungdomsverksamhet är välkomna till vår klubb, det finns många sätt att engagera sig och bidra till föreningen.

Vill du börja spela fotboll i Borgeby FK? Klicka då på den stora röda knappen ovan.

Kontaktuppgifter hittar du HÄR

Julia Olsson får Lomma kommuns ledarstipendium
2024-06-18 23:23
Julia Olsson, målvakt i Borgeby FKs damlag, har tilldelats Lomma kommuns ledarstipendium.

Stipendiet delas ut av Kultur- och fritidsnämnden för att belysa det goda ledarskapet och uppgår till 1000 kronor.

Grattis Julia för den insats du för klubben!

Nomineringstexten var följande:

Julia har sedan 2023, samtidigt som hon är aktiv som spelare i Borgeby FKs A-lag, agerat ungdomsledare där hon tagit ansvar för målvaktsträningarna i klubben.

Hon har genomfört detta arbete ideellt på ett väldigt förtroendegivande sätt där hon tagit de yngre målvakterna under sina vingar med träningar som både varit givande och lustfyllda.

Hon sköter planeringen av träningarna helt själv och tar även initiativ till ytterligare aktiviteter, såsom att bjuda in målvakter från de yngre lagen till A-lagsmatcher i syfte att skapa ytterligare lärtillfällen.
Fortsatta framsteg i samarbetet/samgåendet mellan BFK och BIF
2024-05-23 11:49
Fotbollsvänner,

I måndags hade styrgruppen för samarbetet/samgåendet mellan BFK och BIF möte. Vi arbetar för närvarande med att ta fram en plan med tydliga leveranser och milstolpar som leder fram till ett fördjupat samarbete mellan BFK och BIF samt implementering av en gemensam organisation med start under 2025.

En viktig framgångsfaktor är att en förändring bör ske stegvis med ett lärande efterhand. När samarbetet formaliserades förra året inkluderade avtalet flera olika saker där samarbete skulle ske. Sedan dess har ytterligare steg tagits för att ta bort olikheter och för att hitta gemensamma arbetssätt.

BFK och BIF har nu:
- samma nivåer på sina medlems- och träningsavgifter
- samma nivåer på avgifter för lagen till BorgebyCup och BIFCcupen
- gemensam sportchef
- gemensamma målvakts- och teknikträningar
- gemensam posthantering
- startat upp ett gemensamt arbete för marknad och sponsorer inför 2025

BFK och BIF är överens om att ett fördjupat samarbete gynnar inte bara föreningarna, deras verksamhet och idrotten i Bjärred utan i förlängningen samhället. Detta ligger i linje med, föreningarnas årsmötesbeslut, idrottsrörelsens övergripande strategiska mål och det önskade läget att 2025 känner sig alla oavsett kön, ålder, bakgrund eller andra förutsättningar välkomna till idrottsföreningen.

Vi kommer att involvera alla i processen framöver. Har ni frågor, idéer eller andra tankar är ni välkomna att kontakta mig eller någon annan i våra respektive styrelser.

Tillsammans skapar vi fotbollsglädje och tar ansvar för ungdomarna som bygger vår framtid!

/Johan Wiktor - Ordförande i Borgeby FK och Bjärreds IF
Vårt nya F2018-lag tränare vidare på tisdagar
2024-05-15 12:37
Bild från uppstarten
De senaste två tisdagarna (7/5 och 14/5) har Borgeby FK dragit igång träningar för sitt nya F2018-lag. Det har varit fantastiskt att se alla entusiastiska barn! Och tack U14 och U15 för att ni hållit i träningarna!

Vi kommer att fortsätta med träningar varje tisdag kl. 17.15-18.15 på C-plan (samma som de två första träningarna varit på). Efter den 11/6 tar vi sommarpaus men drar igång igen i augusti.

Välkomna att vara med och träna och ta gärna med en kompis. Det är viktigt att de barn som vill fortsätta registrerar sig på vår hemsida (klicka på "Börja spela fotboll" på sidan www.borgebyfk.se).

Hoppas vi ses igen tisdagen den 21/5!
Nu går det att anmäla sig till Sommarfotbollsskolan 2024
2024-05-04 22:45

Ni anmäler er via den stora röda knappen på startsidan.

Eller om ni vill läsa mer och anmäla går det också bra via följande sida: https://www.borgebyfk.se/sida/?ID=491278

VÄLKOMNA

Borgeby FK startar snart upp en grupp för tjejer födda 2018
2024-03-23 08:08
Bild från uppstarten 2021

Hej,

Är du tjej född 2018 och intresserad av fotboll?

Borgeby FK kommer snart att starta upp en ny grupp för tjejer födda 2018 (F6 under 2024).

Håll utkik här för inbjudan och kallelse med mer detaljerad information inför uppstarten.

Information om uppstarten kommer också att spridas på social medier och
dessutom via flera andra ställen och kanaler..

VÄLKOMNA

Senior, 22/06 17:43