SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borgeby Fotbollsklubb
- Spelglädje gör skillnad -

Återvinn din mobiltelefon och ge pengar till laget!
BFK har inlett ett samarbete med företaget GIAB (Godsinlösen Nordic AB) som är specialiserade på återbruk av gamla teknikprylar och att ge dessa nytt liv i en cirkulär affärsprocess. Vi vill på detta sätt bidra till ökad återvinning av elektronik och till minskat klimatavtryck. 
Här kan du se en kort film om GIAB

För att återvinna din mobiltelefon följer du stegen nedan:
1. Fyll i  dina personuppgifter i det elektroniska formuläret här under. 
2. Välj vilket lag som ni vill sponsra 
3. Fyll i uppgifter om vilka telefoner som ska doneras
4. ”Start kit” sänds hem till dig – Läs instruktioner noga innan du sänder in dina mobiltelefoner. 
5. Klistra på följesedel och posta paket hos ombud
6. Telefonen tas emot av GIAB som data-raderar och gör slutvärdering
7. Telefonen återvinns, blir reservdelar eller repareras och säljs i ett cirkulärt flöde
8. Ersättning betalas ut till det valda laget

Mobiltelefoner som är bättre skick och där enheten är bortplockad från ”Hitta min Iphone” har ett högre värde vid värdering (instruktioner för avaktivering finns på Apples support). På samtliga inkomna mobiltelefoner kommer all data raderas och hårdvaran kommer att återanvändas så långt det är möjligt. Alla enheter som lämnas in kommer att generera pengar till laget. 

På samtliga inkomna mobiltelefoner kommer all data raderas och hårdvaran kommer att återanvändas så långt det är möjligt. GIAB har störst erfarenhet av detta i Sverige utifrån sina samarbeten med försäkringsbranschen.


Inlämningsformulär Godsinlösen
Läs mer här hur GIAB hanterar personuppgifter

Notera att du måste vara utloggad från hemsidan för att kunna se formuläret
Genom att återanvända delar och återtillverka telefoner undviks miljöbelastningen som inträffar vid brytning av naturresurser för tillverkning av nya enheter. Om utvinningen av jordens resurser minskar bidrar vi tillsammans till en hållbar utveckling. Varje telefon som lämnas in till GIAB och som kommer till återanvändning bidrar med en besparing på 69 kg avfall och 55 kg CO2 utsläpp.

Sprid vårt hållbarhetsbudskap till grannar och släktingar! Alla enheter som sänds in gör skillnad för våra lag, våra barns framtid, miljön, motverkar illegala ligor och förbättrar miljön på lång sikt.
 
Stöd Borgeby FK
Sponsorer