F 2008

Fotbollssugna tjejer sökes

Vi är nu en grupp på ca 17 supertrevliga tjejer födda 08 som spelar fotboll tillsammans.

Vi tränar på torsdagar kl 17.30-19.00 och tisdagar 17.30-19.00

Vi spelar cuper/träningsmatcher och haft fantastiskt kul. Fokus är att ha roligt tillsammans och ha koll på en boll. vi spelar Cuper nu under vintern och sedan matcher nästan varje helg under vår/sommar/höst. Det enda ni behöver för att vara med är ett par fotbollsskor och benskydd, ni som spelar matcher behöver också ungdomslicens.

Kom gärna och prova några träningar med oss. Vi har hållit på olika länge med att spela och välkomnar er som vill testa på.

Om Ni har frågor kontakta Erik på 0738-501275 eller erik.johansson@bring.com

Tränarna

Stekhet match mot Dösjöbro
2020-08-09 22:25

Fler bilder (+4) >>

I den andra träningsmatchen på tre dagar fortsatte vi vår uppladdning inför seriestarten. Denna gången stod erkänt duktiga Dösjöbro IF för motståndet. Med nytt spelsystem som byggde på ett stabilt försvar stod vi emot Dösjöbros anfallsvågor på ett imponerande sätt. När vi dessutom ställde om snabbt till anfall vid bollerövring, skapade det bekymmer hos våra motståndarna. Efter två perioder ledde Borgeby med 2-1.

I den sista perioden tvingades vi p g a skador spela utan avbytare i den 30-gradiga hettan. Trots heroiska insatser från våra tjejer lyckades Dösjöbro välförtjänt vända matchen som slutade 3-2 till deras fördel.

Det var hursomhelst en fantastisk prestation av våra tjejer, vilket lovar mycket gott inför framtiden....

Borgeby visade lagmoral
2020-08-07 21:38

Fler bilder (+4) >>

På fredagskvällen hade vi Lödde IF som gäster för att spela höstsäsongens första träningsmatch. Trots att Lödde (nästan bara 07:or) var fysiskt större stod vi upp bra i närkamperna. Lite ovana p g a sommaruppehållet lyste igenom i båda lagen. Vi började matchen starkt och och avslutade den ännu starkare. I mellanperioden gick vi ned oss och tappade i aggressivitet och rörlighet.

Matchen slutade med vinst, 3-2 till Borgeby. Den var en klart godkänd insats med tanke på omständigheterna (värme och första match sen uppehållet). Roligast att se var lagmoralen när vi kom tillbaka in i matchen i sista perioden och avgjorde.
Nu är vi äntligen igång med träningen igen :)
2020-08-04 21:29
Vi avslutade träningen med ett rejält fyspass.

Sommaruppehåll 2020
2020-06-28 23:22
Glöm inte fotbollen på semestern

Nästa fotbollssäsong drar igång 4 augusti.

Ha en skön sommar och vi tar nya tag till hösten.

Erik, Tommy, Henke

Fantastisk avslutning och premiär
2020-06-28 21:22

Fler bilder (+59) >>

Igår avslutade vi vårsäsongen med ett härligt hemmaläger som inleddes med en premiär -  vår första 9 mot 9 match.

Vi hade bjudit in ett av Lunds BKs lag till träningsmatch, ett lag mixat av tjejer födda 07 och 08. Att det var en premiär för våra tjejer syntes inte. Med full fart från första minut överrumplade vi nästan våra motståndare. Vi radade upp målchanser och gick till första periodvilan med överläge, 2-0. Vi fortsatte starkt i andra perioden och ledde med 4-0 efter halva matchen. Sedan ryckte LBK upp sig och blev allt starkare. Vi började spela ängsligt och hade svårt att hålla ihop laget. Sista perioden blev en pärs för oss. Med nöd och näppe lyckades vi hålla undan och vinna matchen med 4-3.

Summa summarum var det mycket väl godkänd premiär för oss och vi fick ros av både motståndare och domare.

Sedan tog våra lägeraktiviteter vid. Vi hann bland annat med bad vid långa bryggan, frågesport, brännboll, äta pizza och bara "hänga" med varann. Runt midnatt (-ish) lade sig lugnet i vårt tältläger. På morgonen vaknade alla pigga och utvilade (ljugekors).

Sedan servades vi en riktig lyxfrukost - med pannkakor, färska jordgubbar, olika frukter och nutella.

Tack till alla föräldrar som ställt upp - med tält, pizza och frukost.

Tack alla föräldrar som hjälp till på olika vis under säsongen.

Tack Claras pappa för du ordnat lagsponsor ALFA LAVAL

En glad sommar önskar Erik, Henke och Tommy.

Vilken avslutning på vårsäsongens serie!
2020-06-12 22:32

Fler bilder (+4) >>

En härlig insats av Borgeby-tjejerna mot Södra Sandby. Tändning till 110%, fin rörlighet och passningsspel längs marken! Kryddat med bra försvars- och målvaktsspel.

Första perioden var spel mot ett mål och 2-0 i paus. Det borde varit det dubbla, vi hade många bollar som dansade på mållinjen utan att få in den. Vi fortsatte att dominera i andra, Sandby reducerade men sen satte vi 3-1 och oturen fortsatte med ett antal stolpträffar vilket gjorde att Sandby kunde ta sig in i matchen successivt. De satte 2-3 och 3-3 och pulsen ökade. Men våra tjejer visade mental styrka och satte fint 4-3 innan pausen. I pausen pratade vi om att fortsätta och visa mental styrka. Oj vad tjejerna reagerade på det. Pang, pang, pang och det stod 7-3.

Finfin insats och även eloge till Sandby som rullade boll och hade fint, tekniskt spel.

Nu återstår några veckors träning innan vårt hemmaläger avslutar vårsäsongen. Ha en härlig helg!