Välkomna till F06-laget
I laget finns ett 15-tal glada tjejer födda -06 som spelar fotboll och tränar tillsammans. Vi har två träningstider i veckan på Borgeby IP, på tisdagar (17.30-19.15) och torsdagar (17.30-19.00).

Vill du prova på fotboll tillsammans med oss? Hör av dig, se under "Kontakt" till vänster eller dyk upp på träningen.
Bilder från Lindahl Camp 26-27 augusti 2017
2017-09-03 21:47
Bilderna finns i Bildgalleriet.
Enbart uteträningar fr o m vecka 9, nu även på torsdagar
2017-03-02 06:47
Fr o m vecka 9 ersätts söndagens inneträning med ytterligare en uteträning i veckan på torsdagar kl. 17:30.

Första torsdagsträningen blir 2 mars.
Fin match med mersmak
2016-05-01 12:59
Match mot Lunds FF
Idag spelade vi mot Lunds FF hemma

Vi brukar spela jämna matcher så även idag.  Spelet böljade åt båda hållen när Ellen gjorde första målet så vi tog ledningen. Då spelade vi bra.  Dock kvitterade LFF strax innan halvlek. 1-1 i halvlek var rättvist.  I andra halvlek satte  vi in en högre växel och tjejerna kämpade än mer.  Vi började pressa mer och mer och ganska snabbt klippte Ellen till med ytterligare ett mål. Nu var spelet i princip bara på en planhalva,  nämligen LundsFFs. Tjejerna passade snyggt till varandra och kämpade otroligt mycket.  Plötsligt tog Ebba bollen vid mittcirkeln och dribblade av flera motståndare och kom fri mot målvakten och gjorde ett mycket fint mål med en snygg lobb över målvakten.  Matchen slutade 3-1
Grym match mot Västra Ingelstad
2016-04-24 20:45
Borgeby F06
Igår spelade vi borta mot Västra Ingelstad. Detta var årets första seriematch.
Alla var spända och taggade. Vi visste inte hur bra vi var.

I början av matchen pressade V.Ingelstad oss ganska mycket, vi hade svårt att få ordning på vårt spel och Sofia gjorde många fina räddningar i mål. Men så lossnade det plötsligt, och vi gjorde ett superfint anfall där Ebba klämde in första målet. V.Ingelstad blev lite förvånade och överraskade. Efter målet fick vi självförtroende och spelet jämnades ut.  Vi hade flera bra chanser liksom V.Ingelstad. Sofia var rena muren i mål. Men när Mevla, vår nya tjej, tog tag i bollen sköt ett fint skott, gjorde hon sitt första mål i BFK, och vi tog ledningen med 2-0.  Nu kändes det stabilt och vi ville göra fler mål. I ivern att anfalla, lämnade vi Sofia ensam i mål och vips gjorde V.Ingelstad ett reduceringsmål 2-1. Detta var ställningen i halvlek. I andra halvlek stod Karin i mål. Det var jämnt spel i början, vi hade några riktiga bra chanser liksom V.Ingelstad, men Karin var fantastisk i mål och bestämde sig för att inte släppa in någon boll.  På en av våra chanser gjorde Johanna 3-1 och det blev slutresultatet.

Det var länge sedan tjejerna var så glada. Tack alla för en rolig och bra match

Uttagningsregler inför matcher
2016-04-13 20:02
Regler inför våra seriematcher.

Vi kommer att ta ut 11 ordinarie tjejer och 2 reserver till varje match. Detta gör vi ca 1 veckan innan match. Anledning till att det är 11 spelare, och inte alla, är att vi vill inte ha för många tjejer som avbytare, det blir svårt att hantera byten plus att det blir för korta speltider för tjejerna. Tjejerna blir kalla.

Alla är välkomna att anmäla sig, och anmälningstiden spelar ingen roll.
Uttagningen av spelare kommer att basera sig på träningsstatistik de senaste 2 veckorna vid uttagningen. De tjejer som har tränat flest gånger de senaste två veckorna får spela. Om två tjejer har samma träningsstatistik de senaste två veckorna, får den tjejen som inte spelade senaste matchen förtur.(Detta för att alla skall få spela ungefär lika mycket) Är även detta lika tar vi den totala  träningsnärvaron.

Regler

1. 2 veckors träningsstatistik vid uttagningstillfället. Sjukdom ger ingen dispens. Fler träningar ger förtur.

2. Tjejer har tränat lika mycket, får de tjejer som inte spelat senaste matchen förtur.

3. Tjejer har tränat och spelat lika mycket, får de som har högst total träningsstatistik i år förtur.

4. Samma totala träningsstatistik, tränarna lottar.

Vi tror att detta kommer att motivera tjejerna att komma på träningarna och hålla sig i form samt tydlighet i uttagningen. Föräldrarna slipper känna press på att anmäla tidigt för att få plats. Vi kommer att ha ca en veckas öppen anmälningstid därefter tas laget ut ca en vecka innan match. Vi kommer även ta ut två reserver som kan kallas in ifall någon ordinarie får förhinder.
Fotbollsläger bilder 3
2016-04-10 21:39