Borgeby F12/13 Hemsida
Bild från senaste bowlingbataljen

Vi är Borgeby FK F12/13, dvs flickor födda 2005 och 2006.

Vi träffas på träningstiderna tisdagar kl 17:30-19:15 och torsdagar 17:30-19:00 på KG1 plan 3 samt på lördagar i Rutsborgshallen kl 08-09.00.

Vi har hållit på olika länge med att spela och välkomnar såklart er som vill testa på.

Kontakta Henrik Cederpil på 0702-850099 eller cederpil@gmail.com

Hälsningar från Ledarna
Vi ställer in träningen torsdagen 1/3
2018-03-01 07:42
Vi ställer in torsdagens träning, kan vara ett gränsfall men vi tror att vinden blir för stark och ger oss för mycket köldgradskänsla.
Nästa tillfälle är Futsal inomhus i Sjöbo på lördag för 05 och på söndag för 06. Sen hoppas vi på att bedriva träning normalt i nästa vecka.
Träningen inställd tisdag 27/2
2018-02-26 18:01
Ingen träning på tisdag 27/2 pga det kalla och blåsiga vädret.
Hoppas på bättre förutsättningar på torsdag så ses vi då istället.
Ledarna / Jesper
Tack för 2017!
2017-12-16 21:36
Tack för 2017!
Så var årets sista träning genomförd, 19 pigga tjejer med 6 st, ...nåja blev 7 st 😉, minst lika pigga tränare/ledare som avverkade 1 timmes innefotboll mellan 8 och 9 på lördagsmorgonen. Belöningen låg runt hörnet med frukost buffé hemma hos Cederpilarna som så vänligen hade bjudit in allesammans. Detta trots födelsedagsfirande i huset! Väldigt trevligt, vi tackar, bockar och bugar så mycket!
Året som gått har gett oss, spelare som ledare, många nya värdefulla erfarenheter i fotbollspelet och tingen som följer med detta. Ytterligare erfarenheter har vi fått med våra övernattningsturneringar och Lindahls Boot Camp som vi alla ju uppskattat och kommer att öka på med om allt går enligt planeringen.
En önskan inför nästa år är att lyfta träningsnärvaron ytterligare ett steg, i vår jakt på den individuella utvecklingen och i förlängningen så också laget/lagens utveckling. Detta skrivet med den kompletta sammanslagningen av 05 och 06 för ögonen. Vi ser fram emot utmaningen med att driva både ett 7-m och ett 9-m lag på truppen 2018. Lite underlättat blir det ju, i och med våra tillskott till träningsgruppen  05/06 under hösten.
Vi startar upp tisdagen 9/1 med en "teoretisk träning" 18-19 i klubbstugan där vi hoppas på full uppslutning. Därefter gäller uteträning som tidigare på tisdagar och tordagar samt inne på lördagar. Allt med samma tider som tidigare, hänvisar här till vår kalender på BFK:s hemsida.
Nu tar vi ledigt och önskar alla en riktigt trevlig god jul och ett gott nytt år!
🎅🏻🎉🎆
Ledarna / Jesper
Växjösparken
2017-11-19 21:25
Kommande stjärnor och en slocknad...... 😉
Vi gjorde ett besök i Växjö och Växjösparken i år igen. En trevlig turnering som blir en liten happening med övernattning, uppskattat av tjejerna.
En fredags eftermiddag i bilen avslutades med bad och gemensam middag på Scandic där vi också övernattade. En tidig start med första matchen 8.00 gjorde att vi delade upp frukosten på 2 besök före och efter första matchen. Vi var vakna i tid men inte Scandic 😃. Dock sprang vi för lite mot Eskilsminne och det resulterade i en 5-0 förlust. Även om Eskilsminne är ett riktigt bra lag och bättre än oss (i nuläget.....😉) så kan vi och ska vi göra det bättre!
I andra matchen, efter andra frukosten, så rasslad det till lite bättre i spelet och segern var kassaskåpssäker, även om Grimslöv fick målat ett tröstmål till 2-1 i slutet av matchen. Bl.a. Så bjöd tjejerna på ett mönsteranfall som Clara avslutad med att bomba in bollen till 1-0. Lika bra spelade tjejerna mot Växjö där det på något förunderligt sätt inte gick att få in bollen i mål. Bra lägen men den gick inte in! En god lunchstek med extra lingon inbeställt (har smålänningar inte äpplemos och gelé till söndagssteken?) och sen ut för ytterligare en bra prestation mot slutliga grupptvåan Astrio, förlust 2-0. Vi var ändå nöjda med vår insats och ser att vi tar stora steg när vi jämför med fjolåret. Det blev ju inte sämre av att våra gruppkompisar sen möttes i ena semifinalen! Bra gjort BFK-tjejer! 👍🏻
Även om alla tjejerna verklig skötte sig bra turneringen igenom så vill jag ge ett par extra plus till 3 spelare. Emla som målvakt som bara blev bättre och bättre för varje match, nu hoppas vi knäet läker bra och hon kan vara tillbaka ordentligt efter jul/nyår. Emily som gjorde sina första matcher och var så rätt på det i det mesta hon försökte med. Skoj! Fortsätt på den vägen! Avslutningsvis Julia A som nog gjorde sin bästa turnering med en fin nivå i alla matcherna igenom utan några dippar.
Nu blir det mycket spel på träningarna, vi ses vi på tisdagsträningen för lite 9-manna introduktion på planen sen är det spelar/föräldramöte på torsdagen - så då hoppar vi över träningen.
Syns på IP
❤️⚽️

Seriespelet avslutat
2017-10-15 20:57
Så va det dags att summera årets seriespel. Dagens avslutning mot Husie var nog som helhet den bästa matchen i höst. Tjejerna har gjort en hel del starka halvlekar men idag höll de ihop det under hela matchen. Glädjande är att hela tiden se utvecklingen i spelet och valet av lösningar i situationer ute på plan. En stor skillnad i jämförelse med början av året. Under hösten har vi spelat på B-nivå dvs ett steg upp jämfört med i våras. Tjejerna har växt in i kostymen och det är med mer och mer rörelse utan boll i det offensiva spelet och likaså utökade rörelse i defensiven som gör skillnad mot ett bättre motstånd. Det är egentligen bara tre-fyra halvlekar som vi har mött en klart överlägsen motståndare. I alla övriga har vi stått upp jämnt eller varit dominerade i spelet, nu jagar vi en fortsättning på detta. På liknande sätt såg det ut i Höstcupen i Furulund, vi har en hel del att komma med i spelet ute på plan men vi behöver dock vässa oss framför mål och letar desperat efter en målvakt.
Nu återstår en 7-manna match ute, mot Nike i KM på söndag, sen avslutar vi 7-manna spelet med att åka till Växjösparken i mitten av november. Vi går nu även över till konstgräset, samma tider och dagar men vi håller till längst bort på "gamla" konstgräsplanen. 
Tack för ett bra och utvecklande 7-mannaspel under 2017.
Ses på tisdag.
Svänginga insatser
2017-09-25 21:24
Förra veckans dunder match mot Nike följdes upp med en ganska ok första halvlek hemma mot ett duktigt och rörligt Höllviken. Spelmässigt och chansmässigt var det en jämn första halvlek även om motståndarna gick in med en 2-ledning i halvlek. Dock så stängde vi av i princip all löpvilja när vi gick ut till andra halvleken vilket innebar att Höllviken fick storma fram och tillbaka på ett sätt som vi ju vill göra. De var duktiga men vi gjorde dem bättre. Det är dags att motivera sig för att ta de jobbiga löpningarna för att hjälpa kompisarna så att laget håller ihopa, både framåt och bakåt. Vi tappade i princip all lagenergi dock fanns det ett bar enskilda spelare som gjorde en bra insats och verkligen försökte, en stor eloge till dem.
Nu har vi 2 träningar denna vecka och en fredagsmatchen borta mot Furulund där vi hoppas att få ett löpmotiverat lag på planen.
Dags att ta nya tag tjejer! Kom igen nu! 👊🏻
 
Huvudsponsor
Klubbsponsorer