Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Borgeby Fotbollsklubb
- Spelglädje gör skillnad -
F05

Borgeby U15 Hemsida
Lagbild 2019
Vi är Borgeby FK U15, dvs flickor födda 2005 och 2006.

Vi träffas på träningstiderna måndag, tisdag och torsdag kl.18:45-20:30 på plan D resp B.

Kontakt: Henrik Cederpil på 0702-850099 eller cederpil@gmail.com

Hälsningar från Ledarna
Borgeby Cup 2019
2019-08-24 11:28

I årets cup var äldsta åldersklass F13 (födda 2006), vilket gjorde att U14-truppen ställde upp med ett lag. De äldre tjejerna jobbade i stället på under hela cupen med att döma massvis med matcher – en lärorik erfarenhet att se på fotboll med nya infallsvinklar! Och fick de en liten stund över hjälpte de till som funktionärer vid försäljningen av mjukglass, slush och popcorn (och efter litet tag kom även hoppborgarna upp efter morgonens fuktiga väderlek). ☀

 

F13-laget spelade 9-9 och med elva spelare insåg vi att det kommer att krävas mycket av tjejerna under dagen. Vi började cupen med match mot Dösjöbro IF på en mycket fin men fuktig A-plan. Spelet var stabilt och tryggt, det kändes som att vi spelmässigt hade övertagit större delen av matchen – men trots många fina målchanser för BFK slutade matchen oavgjort 1-1.

 

I andra gruppspelsmatchen väntade GIF Nike, för några kändes det plötsligt lite annorlunda att möta dem efter att ha spelat tillsammans med några Nike-spelare under sommarens Bullerby Cup. När matchen startade visade tjejerna dock inget annat än att vi var beredda på att ta fighten i närkamperna. Under matchen märktes det att vi hade färre avbytare än motståndarna och skavankerna började göra sig påminda. Vi tappade en del av vårt fina spel och lyckades inte prestera så som vi vet att vi kan – matchen slutade med förlust 0-1.

 

Detta gjorde att vi slutade trea i gruppen på grund av att Dösjöbro gjort fler mål och därför ställdes vi mot Furulund i stället för Lunds BK i kvartsfinalen. Innan matchen fick vi lite tid för vila och lunch vilket bidrog till att vi öppnade matchen bra, men efter att Furulund gjort 1-2 tappade vi ork och fokus och slutställningen blev 1-3.


Känslan var att BFK, Nike, Dösjöbro, Furulund och Hyllie spelade jämna matcher i gruppspelet. Nästa motstånd blev Lunds BK i matchen om femteplatsen. vilket gjorde att tjejerna åter var taggade inför matchstarten och ville göra att bra avslut, men för säkerhets skull lånade vi in en målvakt från F07. Nu var motståndet svagare och vi hade rejält övertag i spelet som mest fördes på motståndarnas planhalva. Tjejerna fick lite utmaningar i pausen för att ändå främja utvecklingen, matchen slutade 5-0.

 

Tjejerna tar nu ett större ansvar för laget och är mer beredda på att ställa sina egna högsta önskningar åt sidan för att det främjar laget som helhet. Nu har vi tagit ytterligare steg i grupputvecklingen (och på individnivå).

 

Stort tack till alla duktiga arrangörer, föräldrar och deltagare! Borgeby Cup blev åter ett väldigt fint och lyckat arrangemang.  😀❤⚽

Från Lommabladet: Sportsligt samarbete mellan konkurrenter gav vinst
2019-08-08 21:47
Sportsligt samarbete mellan konkurrenter gav vinst

Borgeby FK och GIF Nike spelade Bullerby Cup
LOMMA. Lagarbete kan löna sig. Det är inte minst två fotbollsklubbar i Lomma kommun ett bevis på.
Av
Lena Karlsson
 

Borgeby FK hade anmält sig till Bullerby Cup i Vimmerby den 25 till 28 juli. Men eftersom laget inte fick ihop sju spelare av de nio som krävdes riskerades deltagandet.

DÅ VÄNDE SIG Borgebyklubben till kommunkonkurrenten GIF Nike för att se om några av deras spelare kunde rycka in. Svaret blev ja.

Och samarbetet visade sig vara ett lyckat drag. För de tolv spelare och tre ledare som åkte till Vimmerby kom tillbaka hem med en seger i F13.

LAGET VAR obesegrat med en målskillnad på 12-1.

Efter finalen fick laget dessutom beröm av domarkåren för att det spelade bäst fotboll av alla tjejlagen i cupen.


A-final Vinst i Bullerby Cup
2019-08-05 19:01
Lagkapten Freya Hall tar emot segerpokalen inför storpublik. Foto Lars Novak
En fin seger i F13 klassen

Cupfilmen:

U14 deltog för tredje året i rad i Bullerby Cup i Vimmerby.

Vi deltog i F13 klassen. I år hade vi förstärkning från Nike, då vi inte fick ihop ett eget lag, och det slutade riktigt bra. 12 tjejer reste iväg utan att ha spelat en enda match tillsammans. 

Gruppspelet
Vi började med att vinna första matchen relativt enkelt mot ASK/BIK med 3-0
Sedan ställdes vi mot hemmalaget Vimmerby 2, som hade vunnit sin första match med 10-0.
Vi var dö-nervösa och startade lite skakigt. Dock prioriterade vi säkert försvarsspel, vilket var bra. Vi höll Vimmerby på avstånd och de fick aldrig några vassa målchanser. Istället gjorde vi 3 mål och vann med imponerande 3-0. Det trodde vi aldrig innan matchen.
I tredje och sista gruppspelsmatchen mötte vi Boren. Vi justera laguppställningen och satsade lite mer offensivt.  Vi ville göra många mål, men det låste sig. Vi började köra soloprestationer istället för att spela vårt lagspel.  Vi dominerade matchen totalt och borde ha vunnit typ 6-0, men det blev bara 2-0. Därmed vann vi gruppspelet, med 9 poäng och 8-0 i målskillnad  och blev klara för a-slutspel

A-slutspelet
Vi fick möte 4e laget i grupp 2, Trelleborgs FF. Vi fortsatte med vår offensiva uppställning, för Trelleborg hade inte imponerad. Dock ville alla återigen göra mål, så istället för att fortsätta vårt eget spel, blev det hafsigt med många soloprestationer. Det lönade sig inte. Fast vi i princip spelade på en planhalva vann vi bara med 2-0.

Semifinalen
I semifinalen fick vi möte Vreta Kloster, som hade dominerat grupp 2 och spelat riktigt bra. Vi gick tillbaka till vår säkra försvarsuppställning vilket gjorde susen. Vi spelade riktigt bra och kunde göra många fina uppspel. Hade många chanser men matchen slutade 1-0. Borde ha blivit 3-0. Därmed var vi klara för a-final

A-final
I a-finalen fick vi möte Vimmerby1, som hade spelat mycket bra i hela turneringen.
Finalen spelades på Ceos vallen med fullsatt läktare. Aldrig har så många sätt oss spela fotboll tidigare. Vimmerby hade verkligen hemma stöd. Vi startade återigen med vår säkra backlinje vilket var bra. Dock startade Vimmerby väldigt aggressivt. Vi var lite försiktiga men hade bra koll på matchen. Tyvärr tog Vimmerby ledningen på ett fint anfall. Då jublade det på ceos vallen....  Alla trodde Vimmerby skulle vinna.... men vi visade vem som egentligen var bäst. Direkt efter avspark satte vi press och började ta över spelet. Vi spelade vårt spel medans Vimmerby sköt långa utsparkar. Detta gav resultat. Vi kvitterade och hade sedan två bollar på mållinjen. Vi borde ha vunnit på ordinarie matchtid, men det gick till straffar.
5 spelare från varje lag fick lägga en straff och Borgeby började. 
Vi missade första straffen. Vimmerby satte sin. 0-1
Borgeby satte andra, Vimmerby satte andra. 1-2
Efter två straffar stod det 2-1 till Vimmerby och många trodde Vimmerby skulle vinna.
Borgeby satte tredje och Vimmerby missade. 2-2
Borgeby satte fjärde och Vimmerby missade, 3-2 till Borgeby 
Då kliver Victoria fram och skall slå 5e straffen. Nervös som hon var märkte hon inte att domaren inte blåst, utan sköt straffen rakt upp i vänstra krysset. Det blev knäpptyst. Det kändes som tiden stannade!
Var det mål? Ingen förstod.  Alla tittade på domaren. -Nej sa domaren. Borgeby måste slå om straffen.  Victoria lägger upp bollen igen, tar några steg bakåt och sätter den långt ner till höger. Otagbart för målvakten. 4-2 till Borgeby och vi vann finalen. Det var helt tyst på Ceos vallen, bara Borgeby spelarnas och ledarnas skrik hörs!

Vi vann hela cupen inför storpublik!!

Detta var en mycket rolig cup, där vi hann med mycket annat än bara fotboll. Mycket bad, älgsafari, disco, utflykter mm. Vi hade riktigt roligt tillsammans

Rekommenderas varmt till andra Borgeby lag nästa år.

Stort tack till Nike tjejerna Ebba, Carla, Elina, Hilda, Klara som gjorde denna cup möjlig.

/Lars, Fredrik och Johan

Kalles Kaviar Cup och sommarinfo
2019-07-04 13:56
Bronspeng i Kalles Kaviar Cup 2019
Vilken härlig avslutning som tjejerna i U14 bjöd på inför sommarens ledighet.
En liten knagglig start i Kalles Kaviar Cup i underbara Kungshamn/Smögen, men sen rättades tveksamheterna ut och tjejerna tog sig sedan till A-slutspel och därpå till semifinal där slutsegraren blev för tuff. Oavsett, så gjorde tjejerna en fantastisk insats och har nu ytterligare höjt ribban!
Starkt gjort!

Vi går nu på ledighet och startar upp träningen på tisdag 23/7 18:45 för dem som är hemma och definitivt för dem som ska till Bullerby Cup!
Det blir ett rent f06-lag förstärkt med 4 st Nike-tjejer som ger sig iväg till Vimmerby med Fredrik och Lars.
Vi hoppas att de ska inleda hösten lika bra som våren avslutades.

30/8 kl.18:30 startar vi sedan igång igen enligt vårens schema med tisdag/torsdag träning, viktigt att vara med från början och skapa en bra grund inför höstens lite tuffare schema.
F13 ligger då i en A-serie bestående av de 7-8 högst placerade lagen från vårens B1 och B2 serier. Vi förväntar oss ett jämnare motstånd än vad vi hade i B1 i våras.
För F14:s del är det också tuffare läge där de 3 första matcherna går mot 3 lag som placerade sig före oss i vårens serie MEN som vi känner att vi fotbollsmässigt har en bra chans mot ändå.
Då gäller det att vara med från början!
Fram tills dess, ha en riktigt bra och skön sommar med mycket bolltrixande och tillslagsträning! 😉

Sommarhälsningar
Ledarna U14
❤️⚽️
Göteborg Cup
2019-06-02 22:10
Vilka grymma tjejer!
Efter en hel helgs fotbollsspelande i en 04/05 klass på tunga Kvibergplaner med enbart 10 spelare kämpade sig våra 10 hårdingar (med tung support från Julia B) fram till en B-final. Väl där tog de också ledningen med 1-0 men orkade dessvärre inte stå emot norskorna som vände och till slut vann med 3-1. Dock känner vi alla, spelare och ledare att det inte var ett guld som förlorades utan ett silver som vanns!
Trötta, lite slitna men mycket nöjda ser vi tillbaka på en fin helg i Göteborg med mycket fotboll, social gemenskap och naturligtvis ett Lisebergsbesök.
Grymt jobbat tjejer, vi ser redan framemot Kalles Kaviar Cup om ett par veckor. 😁
❤️⚽️
DM lottningen klar
2019-01-23 19:49
Då var F14 DM-lottningen klar. Vi ställs mot Rosengård hemma i första gruppspelsmatchen söndag 3/3.
Vi står över andra gruppspelsomgången men planerar då för en träningsmatch, ev Lunds FF. DM-gruppen avslutas med match borta mot Vellinge IF på söndag 17/3 enligt Skåne FF:s tänkta spelplan. Det är stor 9-9 vilket vi inte kommer att ha spelat mer än möjligtvis på träning så det gäller att vara på uteträningarna och ligga i framöver.
Gruppsegraren går vidare till omgång 2 plus de 2 bästa 2:orna av 6 möjliga.
Länk bifogas till vår grupp.
Ses på träningen!
❤️⚽️
 
Huvudsponsor
Klubbsponsorer