Borgeby F12 Hemsida
Bild från Höstcupen Furulund F05/06

Vi är Borgeby FK F12, dvs flickor födda 2005.

Vi träffas på träningstiderna tisdagar kl 17:30-19:15 på B-plan och torsdagar 17:30-19:00 på plan F1.

Vi har hållit på olika länge med att spela och välkomnar såklart er som vill testa på.

Kontakta Henrik Cederpil på 0702-850099 eller cederpil@gmail.com

Hälsningar från Ledarna
Seriespelet avslutat
2017-10-15 20:57
Så va det dags att summera årets seriespel. Dagens avslutning mot Husie var nog som helhet den bästa matchen i höst. Tjejerna har gjort en hel del starka halvlekar men idag höll de ihop det under hela matchen. Glädjande är att hela tiden se utvecklingen i spelet och valet av lösningar i situationer ute på plan. En stor skillnad i jämförelse med början av året. Under hösten har vi spelat på B-nivå dvs ett steg upp jämfört med i våras. Tjejerna har växt in i kostymen och det är med mer och mer rörelse utan boll i det offensiva spelet och likaså utökade rörelse i defensiven som gör skillnad mot ett bättre motstånd. Det är egentligen bara tre-fyra halvlekar som vi har mött en klart överlägsen motståndare. I alla övriga har vi stått upp jämnt eller varit dominerade i spelet, nu jagar vi en fortsättning på detta. På liknande sätt såg det ut i Höstcupen i Furulund, vi har en hel del att komma med i spelet ute på plan men vi behöver dock vässa oss framför mål och letar desperat efter en målvakt.
Nu återstår en 7-manna match ute, mot Nike i KM på söndag, sen avslutar vi 7-manna spelet med att åka till Växjösparken i mitten av november. Vi går nu även över till konstgräset, samma tider och dagar men vi håller till längst bort på "gamla" konstgräsplanen.
Tack för ett bra och utvecklande 7-mannaspel under 2017.
Ses på tisdag.
Svänginga insatser
2017-09-25 21:24
Förra veckans dunder match mot Nike följdes upp med en ganska ok första halvlek hemma mot ett duktigt och rörligt Höllviken. Spelmässigt och chansmässigt var det en jämn första halvlek även om motståndarna gick in med en 2-ledning i halvlek. Dock så stängde vi av i princip all löpvilja när vi gick ut till andra halvleken vilket innebar att Höllviken fick storma fram och tillbaka på ett sätt som vi ju vill göra. De var duktiga men vi gjorde dem bättre. Det är dags att motivera sig för att ta de jobbiga löpningarna för att hjälpa kompisarna så att laget håller ihopa, både framåt och bakåt. Vi tappade i princip all lagenergi dock fanns det ett bar enskilda spelare som gjorde en bra insats och verkligen försökte, en stor eloge till dem.
Nu har vi 2 träningar denna vecka och en fredagsmatchen borta mot Furulund där vi hoppas att få ett löpmotiverat lag på planen.
Dags att ta nya tag tjejer! Kom igen nu! 👊🏻
Match mot Linero
2017-09-20 12:10

Dagens match mot Linero spelades på en tung, blöt plan på Borgeby IP. Av det märktes ingenting i inledningen - vi var med i matchen från första minuten! Efter en stund fick Linero igång sitt snack, sin rörlighet och sitt väggpassningsspel. Vi kommer ofta på efterkälken när vi inte ligger tillräckligt tätt på våra motståndare i försvarsspelet. Men vi får sätta första målet i matchen och det med Emmies passning med vänsterfoten följt av Emlas avslut med vänsterfoten - ett riktigt ”felfotsmål”! Linero skruvar upp tempot ytterligare och sätter två mål. Lineros skott är många och hårda, Ebba räddar flera av dem vid mållinjen eller genom att rusa ut och skära av. För avbytarna vid sidolinjen blir det tydligt att vi behöver ligga närmre motståndarna och på rätt sida, vilket laget tar till sig i halvtidsvilan.

I andra halvlek blir matchbilden annorlunda, med mindre jagande och mindre 2:a på bollen. Vi jobbar också hem tidigare vilket gör att Lineros omställningar inte blir så farliga. Hemmapubliken, som stundtals har god användning för sina paraplyer, bjuds på några läckra framspelningar och kantbyten. Men det blir inte fler mål den här kvällen, bollen glider gärna igenom målområdet på många av inläggen som kommer från kanten.

ÅÅÅÅÅååååååhhhhh BFK
Fartfylld match mot Nike
2017-09-17 21:38
Förra matchen som spelades mot Nova svängde rejält för oss. 2-0 underläge i paus blev 2-2 i början av andra halvlek bara för att sluta 4-2. Vår centrallinje var stabil medan kantspelarna inte var riktigt fokuserade och hamnade ofta fel. Idag såg det helt annorlunda ut! Tjejerna for fram som virvelvindar på kanterna både defensivt och offensivt. Mittfältarna matade dem med bollar och det var en härlig fart i matchen. Dessvärre fick vi inte in bollarna ordentligt framför mål utan det resulterade i väldigt många hörnor, som dock gav oss 1 mål. Nike kvitterade på en fin individuell prestation. Det var nog ända gången vi inte fick grepp på dem i omställningen. Jag tycker det symboliserar matchen fint. Vårt fina lagspel mot deras rakare och mer individuella upplägg. Även om resultatet var jämnt så anser vi att tjejerna var det klart bättre laget. Nu gäller det att få in bollen framför mål och vara på rätt plats när den kommer in. Nästa försök är på tisdag hemma mot Linero i den uppskjutna matchen från första omgången. Bra jobbat tjejer, nu tar vi ett steg till!
Att matchen fick avbrytas innan åskvädret kan vi tacka vår pilot Jerker för. Han läste molnen, blixtarna och knallarna så att vi fick avslutat matchen i tid innan det brakade loss över oss, vilket innebar 10 min kortare andra halvlek.
Zooma in på Ellendils hår i bilden så ser ni hur åskan verkligen "hängde" i luften, tom mitt korta. "stubb" kände av den statiska elektriciteten.
Tack till DFK-tjejerna!
2017-09-16 21:18
Johanna, Olivia och Amanda med 05/06 och 07
I tisdags var det ledarmöte för alla BFK:s ledare, då kan vi ju inte hålla i träningen. Därför ryckte 3 av våra härliga BFK-tjejer och tog hand om träningen för 05/06 samt 07!
Naturligtvis enormt uppskattat av tjejerna som önskar sig en upprepning någon gång framöver. 🙂

Besök på Malmöderbyt LB07-Rosengård
2017-08-30 23:19
Malmöderby i Damallsvenskan