Välkommen till Borgeby FKs Damseniorverksamhet

Vår trupp består av ett glatt gäng tjejer som under 2020 kommer att spela i Div 1 södra Götaland.

Är du intresserad av att komma och provträna med oss så hör gärna av dig till vår huvudtränare Peter Ahlin. Kontaktinformation finns under "Kontakt" eller under "truppen" i menyn till vänster.

Se matchen Borgeby FK mot FC Rosengård F19
2020-03-29 00:43
På nedanstående länk kan ni se matchen Borgeby FK mot FC Rosengård F19 Från den 28 mars 2020:

Rosengård matchen
2020-03-28 14:57
Denna veckans match mot ett ungt Rosengård där solen värmde gott så hade vi pratat innan om att vi skulle fortsätta utveckla vårt anfallsspel såsom vi vill agera framöver. Det var lite ”sega” ben stundtals i första halvlek. Efter en liten genomgång i paus så var det stundtals vi som styrde spelet i andra halvlek och chanserna avlöste varandra.
Kul att vi äntligen har kommit in i ”vinnarspåret” igen.
Skönt också att få hålla fotbollen igång under denna ”galna tid” där allt annat i samhället håller på att stänga.
Nu tar vi ledigt imorgon och på måndag börjar en ny träningsvecka.
Nästa lördag har vi Värnamo hemma kl 15:00
Dösjöbro matchen
2020-03-21 17:07
Ja försäsongen rullar på och vi har fortfarande sikte på seriepremiär den 10/4(långfredagen) men det kan ändras pga COVID-19 viruset.
Idag var det iallafall ett underbart fotbollsväder när vi ställdes mot våra seriemotståndare Dösjöbro på Borgeby Ip. Vi fortsätter att försöka utveckla ett spel där alla spelare är involverade i både vårt försvars och anfallsspel.
Nu tar vi ledigt imorgon för att sen starta en ny träningsvecka
Saga Ollerstam ansluter till Borgeby FK:s Dam A trupp
2020-03-16 10:50
Bildtext: Lagkapten Saga Ollerstam i match Sverige mot Österrike – UEFA Women’s Under-17 Championship Elite Round

Borgeby FK är väldigt glada att kunna presentera Saga Ollerstam som tillskott i vår Dam A trupp. Detta innebär att vi får in ytterligare en meriterad spelare med erfarenhet från högsta fotbollsnivå.

Saga Ollerstam är en Klagshamnstös (moderklubben). Tog steget över till LB07 där hon spelat både i elitettan och damallsvenskan. Hon har haft några avstickare till såväl Bröndby IF i Danmark säsongen 2017 och Kungsbacka DFF 2018.

Saga har ungdomslandslagsmeriter från både F17 och F19 med både lanskamper och turneringsspel.

Vi som följt Saga under åren vet att hon är en mycket duktig spelare med bra känsla i foten, blick för spelet och en väldigt duktig huvudspelare såväl offensivt som defensivt. En supertillskott i vår Dam A trupp.

Välkommen till oss i Borgeby Saga!
Meriterad spelare återvänder till Borgeby FK - välkommen tillbaka Rebecka Persson!
2020-03-13 15:46
Rebecka Persson i kamp med FC Rosengårds lagkapten Caroline Seger i Damallsvenskan
Borgeby FK har gjort klart med Rebecka Persson som anslutit till vår Dam A trupp. Rebecka är en hemvändare som spelade i Borgeby senast säsongen 2012. Kommer närmast från LB07 där hon spelat sedan hon lämnade Borgeby. I LB07 blev först fyra år i Elitettan och de tre senaste åren i Damallsvenskan. Rebecka har erfarenhet från Svenska ungdomslandslagen, där hon bl a har spelat ett antal ungdomslandslagskamper och turneringar.

"Jätteskoj att få in en så pass meriterad spelare i truppen med Borgeby förflutet. Hon har visat bra attityd i träning och de träningsmatch hon deltagit i. Rebecka kommer att bli en jättebra tillskott till vår redan starka trupp - säger Peter Ahlin (Huvudtränare Dam A)"

Välkommen tillbaka till Borgeby FK Rebecka!
Referat Hittarp matchen
2020-03-11 22:02
En tuff matchperiod avslutades nu på onsdagkvällen med hemmamatch mot seriekonkurrenten Hittarp IK
Då vi har en delvist trupp att spela samman så visade vi ikväll upp ett spel som lovar gott för framtiden. Kul också att vi kan byta spelare och ändå bibehålla hög kvalite på det vi gör.
Det som gladde mig speciellt var att vi äntligen lyckades att göra mål och att segern till slut stannade på 7-2 var starkt gjort.
Nu blir nästa match den 21/3 mot Dösjöbro hemma