SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borgeby Fotbollsklubb
- Spelglädje gör skillnad -

Bli medlem i Borgeby Fotbollsklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Borgeby FK

Borgeby Fotbollsklubb, Borgeby FK eller BFK, är en fotbollsförening för tjejer från 6-års ålder och upp. Vi bedriver vår verksamhet i huvudsak på Borgeby idrottsplats, Borgeby IP.


Borgeby FK är en ideell förening som är baserad på föräldraengagemang. Alla som är intresserade av fotboll och ungdomsverksamhet är välkomna till vår klubb, det finns många sätt att engagera sig och bidra till föreningen. Kontaktuppgifter hittar du här


Borgeby FK följer Skåne Fotbollsförbunds rekommendationer och Folkhälsomyndighetens riktlinjer, läs gällande status på vår Covid-19-sida. Borgeby IP är för tillfället en publikfri idrottsplats. 


Alla tjejer som vill spela fotboll är välkomna att kontakta kansliet för info om träningstillfälle. Se kontaktuppgifter här.


Vill du bli medlem i Borgeby FK? Klicka då här
Hjälp BFK Dam att komma till Sundsvall
2021-04-22 22:40

På lördag har BFK:s damlag sin första bortamatch 100 mil bort i Sundsvall. Totalt ska de resa 1650 mil under Elitettan!

Häng med på resan! För 25 kr/milen kan du hjälpa dem en bit på vägen. Ditt bidrag swishar du till 123 327 6862, märk ditt bidrag MILEN.

Tack för ditt stöd!

 

BFK Supporterkit
2021-04-19 20:55

Äntligen har ni möjlighet att klä er i Borgeby FK:s färger vid match, vardag och fest.

 

Vi hopppas naturligtvis att det snart bli aktuellt med publik på plats igen. Redan nu kan ni säkra lämpliga supporterplagg (mössa, halsduk, tub och keps), och dessutom stötta föreningen.

BFK supporterkit innehåller:

  • Keps
  • Halsduk
  • Stickad mössa med tofs
  • Buff/tub

Supporterplaggen finns i begränsad upplaga.

 

Covid-säker försäljning sker vid entrén till IP tisdag 20 april och torsdag 22, 17-19. Betalning med swish.  

Visa ditt stöd för BFK och kom och köp! 

Sommarfotbollsskolan 2021
2021-04-19 12:37

Borgeby FK välkomnar er till Sommarfotbollsskolan 2021

 

Avsluta sommarlovet på bästa sätt. Boka in Sommarfotboll vecka 32, måndag 9/8 - fredag 13/8. Tjejer 7 -13 år (födelseår 2008 - 2014) hälsas välkomna.

 

Ni hittar inbjudan och anmälan på hemsidan under Arrangemang och Sommarfotbollsskola 2021.

 

Eller så anmäler ni er direkt här.

 

Naturligtvis följer vi aktuella lagar, restriktioner och rekommendationer gällande pandemin.

Elitettanpremiär
2021-04-17 11:12

Idag, lördag 17 april, kl 13:00 går Borgeby FKs damlag in i Elitettan 2021. 
Premiärmatchen mot Älvsjö AIK FF spelas på Borgeby IP.


Eftersom pandemirestriktionerna inte tillåter publik på IP hänvisar vi er som vill se matchen till sändningarna på SportExpressenPlay eller Sydsvenskan. Köp gärna Klubbkortet för att få tillgång till alla BFKs matcher i Elitettan samtidigt som ni stöttar föreningen.

2020 - ett år att minnas
2021-04-15 13:05

2020 – ett år att minnas

 

2020 kommer gå till historien som ett pandemiår där Covid begränsade livet för var och en av oss. Hela samhället drabbades av pandemin på olika sätt inte bara genom insjuknandet av nära och kära utan även genom förändrade jobbsituationer, begränsningar i sitt sätt att umgås, många vab-dagar, distansundervisning och inställda resor och evenemang. 2020 kommer för oss alla vara ett år att minnas.

 

Vi i BFK fick kort efter sportlovet 2020 påbörja erfarenheten av att ta snabba beslut där restriktioner från såväl FHM som Svenska- och Skånska fotbollsförbunden skulle kommuniceras ut till alla våra medlemmar. Vi har genom hela pandemin valt att följa fotbollsförbundens rekommendationer och gör så än idag. Att det är just fotboll som vi utövar i vår förening och att den verksamheten naturligt mest bedrivs utomhus möjliggjorde att verksamheten kunde hållas igång med endast ett fåtal inställda träningar och en hel del genomförda matcher. Inställda cuper, möten utomhus eller digitalt, stängda omklädningsrum och ingen kioskverksamhet blev naturligt under 2020.

 

Vi kunde dock glädja oss av att vi lyckades genomföra Sommarfotbollsskolan på ett föredömligt sätt. Vi hade många fina dagar uppe på IP och hoppas på en fin repris nu i sommar. Detta år bjuder vi in spelsugna tjejer till sommarfotbollsskola v 32, dvs 9–13 augusti. Inbjudan kommer inom kort.

Likaså planerar vi för Borgeby Cup helgen innan Sommarfotbollsskolan, dvs lördagen den 7 augusti.

 

En av de tyngre restriktionerna för vår verksamhet har varit begränsningen av publik vid de matcher som har genomförts. Inte heller har vi kunnat välkomna föräldrar och anhöriga till träningar. Vi har aldrig haft publikanstormningar varken till träning eller match och att då behöva begränsa är en stor förlust. Det är inte utan att man längtar till att få stå uppe på IP i blåsten och titta på glädjen hos våra tjejer när de spelar match. Jag är tacksam för den förståelse och respekt som ni alla har bidragit med när det gäller restriktionerna avseende Covid. Vi har alla ett samhällsansvar i smittspridningen.

 

När restriktionerna väl släpps är min förhoppning att vi är laddade för att ge extra mycket stöttning till våra tjejer genom att närvara vid matcher, ställa upp som värdar, ta sitt kioskpass och skjutsa till bortamatcher. Det är vi gemensamt som gör föreningen!

 

Vårt seniorlag lyckades, trots den rådande pandemin att prestera på mycket hög nivå under 2020. Efter sommaren lyckades man kvalificera sig till spel i Elitettan och det är vi mycket stolta över. Att spela fotboll på den höga nivån medför ett stort engagemang och kräver en noggrann analys av de förutsättningar man har för att kunna tacka ja. Vi har varit uppe i Elitettan en gång tidigare och bär med oss erfarenheter från den omgången. Såväl tränar- som seniorstab består nu av både gamla och nya medlemmar, under ledning av huvudtränaren Izet Kaljic  och utgör en stabil grund att luta sig mot i arbetet inför spel i Elitettan.

 

Som restriktionerna ser ut idag får vårt elitlag spela match, men utan publik. Matcherna kommer streamas och man kan teckna sig på ett abonnemang med Sportexpressen för att kunna följa våra tjejer. Matcherna spelas i hela vårt avlånga land, från Borgeby i söder till Skellefteå och Umeå i norr, med närmsta bortamatch i Mölndal. Låt oss tillsammans få tjejerna att känna vårt stöd under deras långa resor.

 

Jag vill också passa på att välkomna den nya styrelsen. Det är en fin sammansättning av engagerade personer som har anknytning till BFK på olika sätt. Jag valde att kandidera för omval och sitter därför kvar på ordförandeposten 2021. Staffan är vår trogne kassör och Mirja är min högra hand som vice ordförande. Fredrik är fortfarande ungdomsansvarig och Christian har tillträtt som senioransvarig. Martin har tagit över rollen som marknad- och sponsoransvarig och Ditte har fått rollen som kioskansvarig. Jessika och Annika har gått in i ungdomsgruppen och tar hand om kläder och förråd och Jesper sitter kvar med bl.a. ansvaret för utbildningar. Sist men inte minst så har vi Jörgen som är vår kanslist. Han är vår stöttepelare när det gäller verksamhetens administrativa del. I dessa tider sitter han mestadels hemifrån och arbetar.

Vi har en bra, engagerad styrelse med ambitiösa tankar men trots det så behöver vi alltid fler engagerade föräldrar och anhöriga. Tveka inte att höra av dig om du känner att du vill bidra med något som kan driva vår förening framåt.

 

Avslutningsvis vill jag önska våra seniorer ett stort lycka till inför premiären på lördag då vi möter Älvsjö på hemmaplan.

 

Emma Gardell

Ordförande Borgeby Fotbollsklubb

 

Dispens för användning av gräsplaner
2021-04-13 09:00

BFK:s seniorlag har fått tillstånd kommunen att spela sin hemmapremiär i ElitEttan på lördag på plan A. 

De har därför också fått dispens och exklusiv rätt att träna på plan B from tisdag, 13 april.

 

Användning av gräsplanerna på Borgeby IP gäller alltså tillsvidare endast för BFK:s seniorlag. Övriga lag tränar enligt konstgrässchema höst/vinter/vår 2020-2021 till gräsplanerna öppnar den 19 april.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Sommarfotbollskola 2021, 19/04 13:30 
F6 (f 2015), 10/04 09:53 
 
Stöd Borgeby FK
Sponsorer