Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
------- Välkommen till Borgeby FK´s hemsida -------

Villl du bli medlem i föreningen eller uppdatera dina uppgifter Klicka då här!

Vill ni beställa från web-shopen.

Eller du kanske vill läsa om föreningen på andra social medier.

Under klubblokalen kan ni även se i kalendern om lokalen är ledig och göra en bokning.

Här hittar ni träningsschemat från och med hösten 2018 
och även en karta över Borgeby IP.

Eller du vill kanske deltaga i en Grönt Kort-utbildning

Du kan också hämta och skriva ut Domarkvitton (kan vara bra att ha ett antal för ledare)

Vinst 3-0 i helgens div 2 träningsmatch
2019-03-25 23:14
Hättmark repektive Rebecka Johnson i aktion i helgen träningsmatch mot Eskilsminne

Vårt div 2 lag Borgeby spelade sin första träningsmatch för säsongen mot Eskilsminne DFF som också kommer att spela i Div. 2 kommande säsong.


Matchplanen var att starta med en hög press enligt vårt arbetssätt och det fungerade sådär. Vi får skylla på att många spelare inte hade spelat tillsammans, men den egna attityden och viljan att gå i maxfart är den enskilda spelarens ansvar. Det blir en halvlek med böljande spel och lite småchanser på båda hållen. Vi går till halvlekspaus med resultatet 0-0.

I halvlek pratar vi om att titta och lyssna på signaler när vi som lag skall gå i press, att göra saker tillsammans som ett lag. Hitta och komma med rättvända spelare i spelyta 2, våga utmana och ta avslut, vara modiga och stå upp med vår backlinje.
Detta resulterar att Linnéa Jönsson gör 1-0 i 62 min, då släpper det lite och sista 20 min. avslutar vi riktigt bra. 2-0 kommer i 83 min av Hättmark via nick och slutresultatet 3-0 fastställs av Nicole via ett djupledsspel, som hon drar med en halvvolley i första krysset.

Matchens lirare är Viktoria Rossborg som börjar som defensiv mittfältare och sen i andra halvlek går in som ytterforward. Bra attityd, sliter och krigar, tar till sig instruktioner på ett bra sätt.

Oavgjort i träningsmatch mot Eskilsminne 23 mars för Dam A
2019-03-25
Från höger Borgeby FK spelarna Ida Lyberg, Louis Hayden och Julia Welin i kamp om bollen

Dagens match mot Eskilsminne får väl betecknas som vårens bottennapp. Resultatet 1-1 känns ändå i underkant. 

 

Matchen hann gå 4 min innan Eskilsminne slog ett långt uppspel som rann ner på vänstekanten. Deras snabba forward spintade ifrån vår backlinje och kunde spela snett inåt till en fristående spelare som gjorde 1-0. Efter målet tog Borgeby över spelet men med ständiga bolltapp, dålig rörelse och ett väldigt slappt försvarsspel så lyckades man inte skapa några större målchanser, utan det var ett evigt bytande av bollinnehav. Första halvlek är en tråkig historia som slutade 1-0 till Eskilsminne.

 

I paus pratade vi om hur vi ska jobba för att skapa tryck, målchanser, jobba med återerövringen vid bolltapp. 

 

2:a halvlek är något bättre då vi får några längre sekvenser med bollen och några försök till instick. Men dem bästa chanserna till kvittering är ett gäng distansskott som tyvärr inte träffar mål. Det dröjer till matchminut 80 då palle och Rebecka hittar ett fint kombinationsspel på kanten som leder till inlägg där Matti håller sig framme och nickar in 1-1. Trots försök sista 10min att lyfta upp spelet så skapas inga fler chanser utan matchen slutat 1-1.

 

Borgebys prestation idag känns rejält i underkant av vad som förväntas av varandra.

Ett passningsspel som går långsamt, dåliga värderingar, samt en kvalite som inte är godkänt.

Ett försvarsspel som inte är aggressivt, samordnat och tillräckligt rejält gör att Borgeby får hem i veckan och jobba hårdare för att nästa vecka ta sig an Hammenhögs IF.

 

// Patrik


Oavgjort 1-1 mot IFK Kalmar för vårt Elitettanlag i träningsmatch
2019-03-17 23:08
Matchen spelades på Borgeby IP idag söndagden den 17 mars

På förhand en av försäsongens tuffaste uppgifter. IFK Kalmar som förra året spelade i allsvenskan. Inför matchen pratade vi mycket om att hålla oss till vår idé, våga driva matchbilden och ha mycket mod. Det var också så matchen började, vi styrde spelet och tryckte tillbaka kalmar med bra possession spel och tufft försvarsspel. Borgeby hade taktpinnen första 20min och skapade lite halvchanser. Efter 20-25 min tar Kalmar över spelet och trycker tillbaka borgeby rejält. Man kommer långt ner på egen planhalva. I denna period gör Kalmar också sitt mål efter en bra spelvändning med inspel till en fri Kalmarspelare som lobbar över Vera. Med 10 min kvar av halvleken vänder bilden igen och borgeby trycker tillbaka Kalmar. Med halvlekens sista spark gör Elin 1-1 på en målvaktsretur men blir tyvärr avvinkad för offside.


Andra halvlek är det borgeby för hela slanten. Kalmar blir Tillbakatryckta och har väldigt svårt att komma över halva plan. Borgeby öser på med inlägg, instick, hörnor men kommer inte till några större farligheter. Med 10 min kvar gör borgeby 2 byten där Linnea Jönsson och Amanda Altheden byts in. Linneas första bollkontakt är en nick där målvakten gör en fin parad. Kort därefter slår Amanda ett fint inlägg som matti möter perfekt med skallen och 1-1 är ett faktum. Sista 4-5 min är det full hawai där lagen byter chanser. Närmst är Julia Welin med ett friläge men målvakten gör återigen en fin parad. Matchen slutar 1-1 och det känns lite snopet för borgeby som över 90min känns något bättre och skapar fler kvalificerade målchanser.


Återigen visar borgeby att laget håller och ligger bra i fas inför stundande seriespel.


Patrik Persson, Huvudtränare

Moralen är skyhög även i 2019 års upplaga av Borgeby FK Dam
2019-03-14 01:13

Det var en match där vi valde att lufta spelare som ej fått så mycket speltid tidigare matcher. Timing, bolltempo, passningsspelet fanns inte riktigt där denna kväll. Med många bolltapp blev också försvarsspelet dåligt och osynkat.


Trots den väldigt tama insatsen så hittar tjejerna ett sätt att vinna matchen till slut. Med matchens sista spark gör provspelande Fannie Flykt 2-1. Innan dess kvitterade Julia Welin till 1-1 i fritt läge efter en fin djupledsboll av Rebecka Holm. Ingen match som går till historien men i den tuffa period tjejerna befinner sig så vinner man igen. Moralen är skyhög även i 2019 års upplaga av Borgeby FK.


Patrik Persson, huvudtränare


Borgeby FK presenterar en ny tränarduo
2019-03-11 18:53
Sven Sjunnesson och Elias Åkeborg - nya tränare i Borgeby FK. Sven Sjunnesson kommer att vara matchansvarig för vårt Dam div 2 lag

Föreningen är stolt över att kunna berätta att vi nu knutit ytterligare två nya tränare till vår seniorverksamhet, Sven Sjunnesson och Elias Åkeborg. De kommer ha ett särskilt ansvar för Div 2-träningsgruppen. Sven blir ansvarig matchcoach för Div 2-laget. Elias kommer att assistera i div 2 laget samt att assistera Emelie Karström med målvaktsträningen i Elitettan truppen.

 

Sven Sjunnesson är en välkänd och meriterad tränare som jobbar både som fotbollsinstruktör för utbildningar inom Skåne FF samt med ungdomsutveckling i Bjärreds IF. Han har under många år varit tränare och spelarutvecklare i LB07 och MFF akademin. Sven har också varit framgångsrik tränare för LB07:s damallsvenska lag och UEFA pro licens. Sven kommer att kunna hjälpa föreningen även på ungdomssidan där han har stor erfarenhet med spelar- och ledarutveckling.

 

Elias Åkeborg studerar Nanovetenskap vid Lunds Universitet och har en egen fotbollsbakgrund som målvakt. Han har prisats för sina insatser som målvaktstränare i sin hemmaklubb Munka-Ljungby IF där han varit ansvarig för alla ungdomsmålvakter. Elias fick utmärkelsen årets ungdomstränare 2018 från Skåne FF. Han har också hunnit med att skaffa sig erfarenhet som Damseniortränare i Div 4.

 

Vi hälsar båda välkomna in i Borgeby FK familjen!


Dam A fortsätter att övertyga - Stabil 2-0 seger mot Elitettan konkurrent Asarum IF
2019-03-03 11:47
Delar av truppen som var i vinstmatchen på bortaplan i Asarum Blekinge den 2 mars

Dam A var på lördagen den 2 mars i Blekinge, närmare bestämt i Asarum för att spela träningsmatch. Asarum IF som i år precis som förra året spelar i Elitettan. Det var därför särskilt spännande att se hur vi står oss i denna för oss nya serie. Svaret var skönt, en stabil vinst med 2-0 för Borgeby.


1-0 kom efter att Rebecka Holm fint löpt in i boxen efter en bra slagen frispark från Emma Bengtsson, där Rebecka på volley kunde bredsida öppningsmålet. Linnéa Jönsson fick sedan betalt för sitt slit och efter hög press mot målvakten kunde hon skriva slutresultatet till 2-0.


Huvudtränare Patrik Persson var nöjd med matchen och berättar att han är imponerad över de steg truppen tar vecka efter vecka. Gruppdynamiken i gruppen är väldigt bra och man har etablerat en "vinnarmentalitet" som gör laget  ogärna lämnar planen förrän matchen är vunnen. Den ökade träningsdosen och fysträningen gör att spelarna orkar springa hela matcher igenom, vilket tydligt syntes de sista 20 minuterna i matchen mot Asarum.

Nyheter från våra lag
F09, 14/03 23:06 
F12, 03/03 18:54 
F11, 24/02 11:30 
F11, 03/02 22:44 
 
Huvudsponsor
Klubbsponsorer