--------- Välkommen till Borgeby FK´s hemsida ---------

Villl du bli medlem i vår förening eller uppdatera dina uppgifter Klicka då här!

Kanske du vill gå med i vår nystartade 1000-klubben

Eller du kanske vill läsa om föreningen på andra social medier.

Vilken helg DFK Töser! Vinst F16 SM distriktskval och klara för div 3 2017!
2016-09-25 21:56
Fredag och lördag spelade man distriktskval F16 SM. Först vann man övertygande med 2-9 mot Asarum IF med 9-2 och sedan 2-1 mot IF Centern (från Halmstad). Sen på Söndagen hade man säsongens viktigaste match mot Teckomatorp/Svalöv i Div 4, där man kunde säkra seriesegern i Div 4 mellersta. DFK ledarna och föreningen har försökt flytta matchen under en tid med tanke på helgens tuffa schema, men utan att lyckas. Nu spelade det ingen roll, töserna vann med 1-0 på hemmaplan. DFK töserna är därmed klara för div 3 nästa år. Hurra, hurra, fan vad ni är bra!!
En intensiv helg (23-25 september) står för dörren
2016-09-24 13:37
Den inleddes redan igår kväll när 16-årslaget vann sin första gruppspelsmatch i SM-gruppspelet/slutspelet. Den andra matchen kommer att spelas kl. 15 idag, lördag. Vinst och man är vidare till kvartsfinal. Ovanpå detta spelar man en helt avgörande match hemma mot Teckomatorp/Svalöv kl. 15 på söndagen. Be there or be square.

Dessutom spelar flera av ungdomslagen matcher. Några hemma. Några borta.

Om inte detta var tillräckligt så spelar A-seniorlaget en viktig derbymatch borta mot Dösjöbro kl. 15 idag, lördag. Dösjöbro spelar för sin överlevnad i botten av serien och vi spelar för att hänga på i toppen och eventuellt kunna bli trea. Chanserna på första och andra platserna står mellan Asarum och Glimåkra.
Tränar’n har ordet, inför hemmamatchen 10 sep
2016-09-09 22:59
Fredrik Sundblad, Tränare Borgeby FK Dam A, Div 1

Vi hade en ganska kämpig match borta mot Lörby förra helgen. Efter några matcher med bra prestationer, dippade vi lite i lördags. Men trots att flytet inte ville infinna sig kämpade spelarna på väldigt bra och vi lyckades få med oss en seger och tre poäng. Det gör att vi har goda chanser på tredjeplatsen.

Senaste mötet mot Färjestaden var en sorglig historia. Det var en av de sämsta matcher vi gjort. Tack och lov gjorde Färjestadens målvakt ett rejält misstag vilket gav oss ett oavgjort resultat. Vi minns matchen som speciell, då det var vattenbrist på Öland efter många veckor utan regn. Men när domaren blåste igång matchen ösregnade det ner på den gul-bruna torra planen, vilket gjorde den ytters svårspelad för båda lagen. När matchen var slut slutade även regnet och vad jag fick höra var, att därefter hade de ett par veckor torka till.

Färjestaden kämpar för sin existens i div.1. Sådana lag har vi stor respekt för. Det blir säkerligen en tuff och hård match där vi måste vara beredda på detta för att ha chans att vinna.

/Fredrik.

Himma match igen!!
2016-09-09 22:53

Efter DM, blir det SM
2016-09-04 20:16

Som vinnare av DM går föreningens F16-lag vidare och spelar om titeln Svensk Mästare.

Helgen den 23-25 september inleds slutspelet med ett gruppspel tillsammans med två andra vinnare från sina distrikt. Det vinnande laget går sedan till kvartsfinal. Därefter spelas semifinal och final under en helg i Gävle.

Tider, motståndare och spelplatser får vi återkomma med. Dock så vet vi att det första gruppspelat den 23-25 september går av stapeln i Blekinge. (I Lörby. Tror vi)

Dock ska den Svenska Mästaren utses under hösten. Så vi får hoppas att det blir en lång säsong.

För en hel av tjejerna är det kanske det mest händelserika året hittills med bl.a. SM-guldet i Futsal, 3e platsen i Gothia-Cup och disktriksmästare. Dessutom kanske året avslutas och kryddas lite extra med en fin placering i SM-slutspelet.

Vi håller tummarna för våra duktiga tjejer och återkommer med mer information så snart vi kan.