SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borgeby Fotbollsklubb
- Spelglädje gör skillnad -

Uppdatering 2021-03-01
Med tanke på den senaste veckans sportlov vill vi på nytt uppmärksamma både spelare och ledare på eventuella förkylningssymptom. 
Uppvisar man minsta symptom ska man stanna hemma från träning.

Likaså vill vi att de som varit på resa, och som inte kunnat genomföra denna på smittsäkert sätt, avstår träning en vecka efter resans genomförande.

Läs mer om riktlinjer gällande Covid-19 här www.skaneboll.se/covid19
Uppdatering 2021-02-16

Riktlinjerna är desamma som vid senaste uppdateringen från SkFF.


 www.skaneboll.se/covid19

 

Borgeby FK tar bort uppmaningen om gruppstorleken på ung 8 spelare. 


Uppdatering 2021-02-09

Här kommer den senaste uppdatering från SkFF: www.skaneboll.se/covid19

 

När det gäller punkten nedan så kommer BFK uppmana till liknande förhållningssätt avseende gruppstorlek som tidigare, dvs ung 8 personer/grupp. Dessa grupper behöver inte vara bestående mellan de olika träningstillfällena.

Vi vill också uppmana till fortsatt god handhygien, hålla avstånd och stanna hemma vid minsta symptom.

 

”Maxgränsen för spelare födda 2002 och senare har Region Skåne nu tagit bort men skriver samtidigt att träning ska ske i mindre grupper. Någon specificering av hur många som kan ingå i betydelsen för mindre grupper finns inte men det är föreningens ansvar att se till så träningarna sker på ett smittsäkert sätt och att för stora grupper inte skapas.”

Uppdatering 2021-01-25


I enlighet med uppdaterade riktlinjer från Skånes fotbollsförbund gäller från idag följande:


 • Ok för alla att träna utomhus
 • Spelare 16 år och yngre kan träna inomhus
 • Max 8 personer per träningsgrupp både inomhus och utomhus
 • Inga träningsmatcher där man möter andra lag oavsett åldersgrupp

 

Riiktlinjer i sin helhet och Svenska Fotbollförbundets riktlinjer finns att läsa på följande länk:

Riktlinjer covid-19 — Skånes FF (skaneboll.se)

 

Uppdatering 2020-01-05 av särskild anpassning för Skåne – Covid 19 (tillägg)
Skånes Fotbollsförbund har gjort ytterligare uppdatering av riktlinjerna gällande Covid-19 och Borgeby Fotbollsklubb följer dessa med omedelbar verkan.

Spelare som är 16 år eller äldre (födda 2005 eller tidigare) får vara högst åttah personer i gruppen vid träning. Det innebär att om gruppen är större måste den delas in i mindre grupper med högst 8 personer i varje grupp. 

Spelare yngre än 16 år (födda 2006 eller senare) får inte delta i tävlingar och matcher (även träningsmatcher) där de möter andra lag eller personer som inte ingår i den ordinarie träningsgruppen.
Dessa spelare får vara högst åtta personer i gruppen vid träning. Det innebär att om gruppen är större måste den delas in i mindre grupper med högst 8 personer i varje grupp. 

För samtliga gäller att spelare bör avstå från att träna eller idrotta inomhus. 

Riktlinjerna med tillägg för särskild anpassning för Skåne finns att läsa i sin helhet på Skånes FF:s hemsida
Uppdatering 2021-01-04 (tillägg)
Skånes fotbollsförbund har uppdaterat riktlinjerna och Borgeby Fotbollsklubb följer dessa med omedelbar verkan.

Spelare som är 16 år eller äldre (2004 och tidigare) får vara högst åtta personer i gruppen vid träning. Det innebär att om gruppen är större måste den delas in i mindre grupper med högst 8 personer i varje. Dessa grupper ska sedan bibehållas vid varje kommande träningstillfälle.

Spelare yngre än 16 år (2005 och senare) får inte delta i tävlingar och matcher (även träningsmatcher) där de möter andra lag.
Dessa spelare får vara högst åtta personer i gruppen vid träning. Det innebär att om gruppen är större måste den delas in i mindre grupper med högst 8 personer i varje. Dessa grupper ska sedan bibehållas vid varje kommande träningstillfälle. Dessa spelare bör avstå från att träna eller idrotta inomhus.

Uppdatering 2020-12-15

Här kommer en sammanfattning av de riktlinjer som kommit från Svenska Fotbollsförbundet (SvFF), Skånska fotbollsförbundet (SkFF) och Lomma kommun. Borgeby Fotbollsklubb kommer följa dessa riktlinjer gällandes från och med nu.

 

De nya restriktionerna är tydliga med att varje person har ett eget ansvar. Det står bland annat att:  ”Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.” 

 


Ungdom


Personer födda 2005 och senare får, precis som tidigare, genomföra träning, förutsatt att råd för att förhindra smittspridning följs. I enlighet med Skånes hårdare direktiv får man inte delta i tävlingar och matcher (inkl träningsmatcher) där de möter andra lag eller andra träningsgrupper i egna föreningen eller från andra föreningar. 


Detta gäller:

1. Stanna hemma om någon i hushållet har konstaterad Covid-19 smitta.

2. Stanna hemma om man har förkylningssymptom samt stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknandet.

3. Vid bekräftad Covid-19 hos spelare ska det ha gått minst sju dygn med symtomfrihet innan återgång till fysisk aktivitet, i syfte att minimera smittrisk och minska risken för hjärtmuskelinflammation.

4. Hålla avstånd till varandra. 

5. Inte dela utrustning med varandra.

6. Genomföra träningen utomhus.

7. Undvika gemensamma omklädningsrum, byta om hemma.

8. Resa till och från träning individuellt.

9. Publikfritt vid träning.

10. Anpassa träningen för att minimera riskerna för smittspridning.

 


Senior:


Sedan tidigare gäller undantag för spelare som yrkesmässigt utövar fotboll – dessa spelare kan alltså bedriva träning och delta i matcher och tävlingar. BFK´s seniorlag har haft träningsuppehåll, men kommer genomföra träning med start nu och fram till juluppehållet.


Detta gäller:

1. Träningen sker på frivillig basis. Det tas ingen träningsnärvaro.

2. Stanna hemma om någon i hushållet har konstaterad Covid-19 smitta.

3. Vid bekräftad Covid-19 hos spelare ska det ha gått minst sju dygn med symtomfrihet innan återgång till fysisk aktivitet, i syfte att minimera smittrisk och minska risken för hjärtmuskelinflammation.

4. Stanna hemma om man har förkylningssymptom samt stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknandet.

5. Hålla avstånd till varandra.

6. Inte dela utrustning med varandra.

7. Aktiviteten ska genomföras utomhus.

8. Undvika gemensamma omklädningsrum, byta om hemma.

9. Resa till och från träningen individuellt.

10. Anpassa träningen för att minimera riskerna för smittspridning.

11. Publikfritt både träning och ev. matcher.

Uppdatering förlängda restriktioner, 2020-11-17

Nedan följer de nya restriktionerna från Skånes fotbollsförbund som Borgeby fotbollsklubb följer.Idag förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden som infördes i Skåne län den 27 oktober. De skärpta råden som gäller bland annat idrotten, innebär att föreningar i Region Skåne fortsättningsvis ska avstå från att genomföra matcher och träningar.
Undantag gäller för lag i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Superettan samt Ettan Södra, elever på idrottsgymnasium under skoltid samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.
Förlängningen gäller fram till och med den 13 december.


Under pandemin har vårt fokus varit att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt på ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter. Vi ska följa beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och vara beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Svensk fotboll har tagit ett stort ansvar och det är viktigt att vi fortsätter göra det.


Folkhälsomyndigheten (FHM) har nu, i samråd med smittskyddet i Region Skåne, beslutat att förläng de skärpta allmänna råd och i vart fall fram till och med den 13 december. Beslutet grundar sig i den snabba ökningstakten i spridning av covid-19 i regionen, vilken gett ett ökat antal intagna i sjukvården och ett ökat antal utredningar om covid-19 på särskilda boenden.

Vi uppmanar alla fotbollsföreningar i Skåne fortsätta att ta sitt ansvar och följa dessa skärpta allmänna råd som – efter förtydliganden från FHM och Riksidrottsförbundet – innebär följande för fotbollsidrotten i Skåne:


·         Föreningar ska fortsättningsvis avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.


·         Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.


·         Undantag gäller för lag i Herrallsvenskan, Superettan, Ettan Södra samt elever på idrottsgymnasium, under skoltid .


Utbildningar i Skåne


Skånes FF kommer inte att anordna några spelarutbildningar under resten av 2020.
Det kommer inte heller att hållas några fysiska tränarutbildningar fram tills den 15 januari 2021.
Däremot kommer det att genomföras digitala utbildningar med början i december. Mer information om detta kommer senare.

I domarverksamheten finns inga fysiska utbildningar planerade men vid behov genomförs digitala utbildningar i Futsal.


Allmänna sammankomster i Skåne


Länsstyrelsen i Skåne Län kommer inom kort meddela vilken gräns som gäller för Skåne gällande antal deltagare vid allmänna sammankomster.


Frimånaden 2020


Skånes Fotbollförbund får många frågor gällande frimånaden. Eftersom träning inte kan genomföras med anledning av gällande restriktioner så har många föreningar önskat att frimånaden ska förlängas. Skånes FF äger inte denna frågan men vi har i en skrivelse till Svenska Fotbollförbundet framfört våra föreningars önskemål och frågan behandlas just nu av Svenska Fotbollförbund.
I nuläget vet inte Skånes FF när besked från SvFF kommer.


Uppdatering 20201116

Borgeby kommer följa de riktlinjer som förhoppningsvis kommer inom kort. Detta är den senaste informationen utsänd från Skånes fotbollsförbund:


Regeringen och Folkhälsomyndigheten har idag (16 nov) kommit ut med nya besked och förbud i kampen om att stoppa smittspridningen.


Vi följer utvecklingen vad dessa rent praktiskt kommer innebära för fotbollen och våra verksamheter, och kommer återkomma med vår syn och rekommendationer så snart vi vet mer.


Vi kommer även inom kort informera om vad som händer med de restriktioner som gäller till och med imorgon (17 nov).


Vi har i nuläget ingen ytterligare information att delge.

Uppdatering 20201028

Borgeby Fotbollsklubb följer Skåne Fotbollsförbunds rekommendationer.

 

I går beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd i Skåne län. Följande gäller för fotbollsidrotten i Skåne efter ett förtydligande från FHM och Riksidrottsförbundet fram till och med den 17 november:


·       Avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.


·       Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.Uppskjutna matcher


SvFF har beslutat att skjuta upp samtliga matcher fram till den 17 november där lag från Region Skåne är delaktiga (undantaget matcher i OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra). Fortsatt max 50 vid allmänna sammankomster i Skåne


Länsstyrelsen i Skåne län har beslutat att hålla fast vid ett publiktak på 50 personer och det gäller för alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Skåne, inklusive fotbollsmatcher. Inskränkningen gäller t o m den 30 november. Det undantag för sittande publik om max 300 personer, som regeringen beslutat om och som annars börjar gälla den 1 november, kan tills vidare alltså inte tillämpas vid fotbollsmatcher som arrangeras i Skåne.

Uppdatering 20201027
NYA RESTRIKTIONER FÖR SKÅNE

Sedan Folkhälsomyndighetens (FHM) och Region Skånes skärpta råd för Skåne publicerades har Skånes Fotbollförbund fått många frågor kring arrangerande av cuper, genomförandet av träningar samt att spela enskilda matcher.

Rådet vad gäller cuper, turneringar, träningsläger och större samlingar, är att undvika att deltaga eller arrangera dessa. Skånes Fotbollförbund rekommenderar därför STARKT alla föreningar följa råd och rekommendationer.

När det gäller enskilda matcher, och då med tanke på att det pågår kval bl.a. till P17 & P19 Division 1, så kan dessa spelas som planerat med anledning av att det endast är två lag som träffas och därför inte räknas som cup eller turnering. Detsamma gäller även för enskilda träningar.
Men det viktigt att följa tidigare rekommendationer som att undvika publik på matcherna, minska tiden i omklädningsrum, byta om och duscha hemma om möjlighet finns.

Samtliga nya restriktioner från Region Skåne kan du läsa här https://www.skane.se/Halsa-och-vard/hitta-vard/covid-19-coronavirus/
Skåne FF återkommer löpande med information om övrig verksamhet.


Publik

uppdatering 11 september 2020


Styrelsen har beslutat att vi kommer tillåta publik med max 50 personer på seniormatcherna tillsvidare. Förra helgen tillät vi publik som ett test, vilket i vår mening föll väl ut. Vi har tolkat riktlinjerna bl.a. genom att begränsa tillträdet till A-planen med avspärrningar, endast ta emot föranmälda åskådare samt ha flertalet funktionärer på plats för att säkerställa publikantalet.

Vi kommer dessvärre inte tillåta publik på barn- och ungdomsmatcherna i dagsläget utan vidhåller att Borgeby IP är en publikfri idrottsplats. Vi bedömer att vår kapacitet för att säkerställa publikantalet vid dessa matcher är otillräckligt.

Vi uppmanar alla BFK supportrar att vara goda ambassadörer för vår förening och följa BFK´s beslut om publikfria barn- och ungdomsmatcher.

Uppdatering 20200813BFK följer fortsättningsvis riktlinjer och rekommendationer från Svenska fotbollsförbundet. Här kommer en påminnelse samt ett ställningstagande från BFK´s sida avseende publik vid matcharrangemang.


Fokus är att bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt på̊ ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter. 


Det här gäller generellt.


 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Vid bekräftad Covid-19 ska det dessutom ha gått minst sju dygn sedan insjuknandet. 
 • Det finns goda möjligheter att tvätta händerna. 
 • Trängsel mellan människor undviks.  
 • Vid resor till och från match ska Folkhälsomyndighetens rekommentioner för resande följas. 
 • Ombyte och dusch görs hemma.
 • Dela inte vattenflaskor, handdukar, kläder etc. 
 • Handhälsning och kramar, vid t.ex. målfirande, bör undvikas.

Det här gäller vid genomförande av matcharrangemang, både vid tävlings- och träningsmatcher, både senior och ungdom.


 • Fortsatt förbud mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar. All publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid matcherna. Bara de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare, funktionärer och, i förekommande fall media) ska vara på plats.

BFK bedömer att vi i dagsläget inte har möjlighet att säkerställa de krav som behövs för att kunna möjliggöra publik vid offentlig tillställning.


Det här gäller vid träningsverksamhet, både senior och ungdom.


 • Sedvanlig träningsverksamhet bör genomföras som planerat.
 • Antalet personer i och kring träningen bör begränsas och även där undanber vi oss publik, t.ex. föräldrar.
 • Aktiviteterna anpassas vid behov för att minimera riskerna för smittspridning. 
 • Tvätta händerna ofta och undvik att ta sig i ansiktet. 
Information uppdaterad 2020.04.28

Seriespelet för våra ungdomar startar nu till helgen.

 

Vid genomförande av matcher är det enligt Folkhälsomyndigheten viktigt att:

 

 • bara friska och symtomfria personer deltar i aktiviteterna.
 • det finns goda möjligheter att tvätta händerna och.
 • trängsel mellan människor undviks.

 

Ingen publik på barn- och ungdomsmatcher

Med anledning av uppdaterade riktlinjer från SvFF rekommenderar Skånes Fotbollförbund samtliga föreningar i distriktet att be intresserad publik att avstå från att komma till de matcher som spelas.


 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Information uppdaterad 2020.04.17


Under torsdagen den 16 april kom nya uppdaterade riktlinjer och förtydligande från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet och under dagen har Skånes Fotbollförbund fattat följande beslut vad gäller tävlings- och träningsmatcher i distriktet. Borgeby fotbollsklubb följer dessa direktiv.Senior

·     Samtliga matcher såväl tränings- som tävlingsmatcher ställs in tills vidare med omedelbar verkan

·     Under förutsättning att det kommer förändrade riktlinjer så siktar vi på seriestart tidigast den 15 juni (höstsäsongen) och årets seriespel kommer därmed att spelas som en enkelserie.

 


Junior (17-19 år)

·     Samtliga matcher såväl tränings- som tävlingsmatcher ställs in tills vidare med omedelbar verkan

·     Under förutsättning att det kommer förändrade riktlinjer så kan träningsmatcher spelas tidigast den 15 juni.

·     Årets seriespel påbörjas med höstserierna i augusti enligt tidigare utsänt omgångsschema i årsplaneringen för 2020.

 


Barn och ungdomsfotboll (födda -02 eller senare)

·     Seriespel startar från och med 1 maj enligt gällande spelschema i Fogis (gäller ej juniorserier)


 


Vid genomförande av matcher är det enligt Folkhälsomyndigheten viktigt att:

·         bara friska och symtomfria personer deltar i aktiviteterna

·         det finns goda möjligheter att tvätta händerna och

·         trängsel mellan människor undviks.Skånes Fotbollförbund utgår ifrån att den oundvikliga närkontakt som sker i en fotbollsmatch är godtagbar inom barn- och ungdomsfotbollen givet Folkhälsomyndigheten råd om dessa kan genomföras.


Enligt Folkhälsomyndigheten kan smittspridningen vara högre om lag från olika delar av landet möts, vilket innebär att matcher och tävlingar som innebär längre resor inte bör genomföras. Resor inom distriktsgränsen (Skåne) är i denna mening inte en längre resa och kan därför genomföras.


/Styrelsen Borgeby FK-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Information uppdaterad 2020.04.03

Borgeby Fotbollsklubb kommer följa de nya direktiv som Folkhälsomyndigheten, SvFF och Skåneboll presenterat de senaste dagarna.


Sammanfattningsvis gäller:

 • Träning utomhus kan genomföras.
 • Seriespelet är tillsvidare inställt.
 • Träningsmatcher kan genomföras, i Skåne med motståndare hemmahörandes i Skåne.


Råd vid träningar
 • Kom ombytta och klara till träningen. Duscha hemma
 • Dela inte personlig utrustning såsom vattenflaska med andra.
 • Inga samlingar inomhus
 • Tränare möter upp barn och föräldrar vid entrén till idrottsplatsen
 • Föräldrar bör inte stanna kvar och titta på träningen, se det som ett ypperligt tillfälle för Er att själva få ett träningspass genom en promenad.


Råd vid träningsmatch

 • Matcher spelas utan publik. Endast spelare, ledare och domare bör närvara. Liksom vid träningar hämtas och lämnas barn vid entrén och föräldrar tar t.ex. en promenad.
 • Inga samlingar inomhus före, i pausen eller efter matchen
 • Respektera om motståndare vill ställa in match. 


Träna eller spela inte match ifall ditt barn eller du som spelare:

 • känner dig sjuk
 • om du har symptom såsom feber, torrhosta, huvudvärk eller halsont
 • om någon i din närhet drabbats av Covid-19
 • tillhör någon riskgrupp

 
Tjata aldrig på en lagkamrat att denne ska träna eller spela match

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information  uppdaterad 2020.04.01


Efter gårdagens styrelsemöte, 30/3, har vi beslutat att i enlighet med SvFF riktlinjer och Folkhälsomyndigheten fortsätta bedriva fotboll i Borgeby FK. Vi ser inga hinder att utföra träning i den omfattning som vi redan gör. Vi är tacksamma för att fotbollen är en utomhus sport och att vi dessutom har våren framför oss.


När det gäller träningsmatcher anser vi att de kan genomföras, men har valt att sätta begränsningen till att de ska genomföras i Skåne med motståndare som är hemmahörande i Skåne.


Detta gäller fram tills det att nya direktiv presenteras.


Generella riktlinjer:

 

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
 • Träningen bör genomföras så att man strävar mot att minska moment med närkontakt.
 • Uppmana till att byta om hemma före och efter aktiviteter.
 • Dela inte vattenflaskor.
 • Gymmets utrustning ska torkas av efter varje persons användning.
 • Uppmana till god handhygien.

//Styrelsen Borgeby FK

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information 2020.03.12


Efter gårdagens styrelsemöte, 30/3, har vi beslutat att i enlighet med SvFF riktlinjer och Folkhälsomyndigheten fortsätta bedriva fotboll i Borgeby FK. Vi ser inga hinder att utföra träning i den omfattning som vi redan gör. Vi är tacksamma för att fotbollen är en utomhus sport och att vi dessutom har våren framför oss.


När det gäller träningsmatcher anser vi att de kan genomföras, men har valt att sätta begränsningen till att de ska genomföras i Skåne med motståndare som är hemmahörande i Skåne.


Detta gäller fram tills det att nya direktiv presenteras.


Generella riktlinjer:

 

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
 • Träningen bör genomföras så att man strävar mot att minska moment med närkontakt.
 • Uppmana till att byta om hemma före och efter aktiviteter.
 • Dela inte vattenflaskor.
 • Gymmets utrustning ska torkas av efter varje persons användning.
 • Uppmana till god handhygien.

//Styrelsen Borgeby FK

 
Stöd Borgeby FK
Sponsorer