Om Borgeby FK

Borgeby Fotbollsklubb, Borgeby FK eller BFK, är en fotbollsförening för tjejer från 6-års ålder och vi bedriver vår verksamhet på Borgeby idrottsplats.

Klubben startade 1983 och består idag av ungefär 250 aktiva spelare och 40 duktiga och engagerade ledare.

Vi är en ideell förening som är baserad på föräldraengagemang. Alla tjejer som vill eller är intresserade av fotboll är välkomna till vår klubb. På idrottsplatsen finns både gräsplaner och konstgräsplaner. Det finns tillgång till omklädningsrum och toaletter och vi har en klubblokal. Sommartid är kiosken öppen och i augusti kör vi årligen sommarfotbollskola för flickor 8- till 14 år. Innan skolan börjar efter sommarlovet anordnar vi den populära Borgeby Cup.

Kamratskap är ett nyckelord i hela vår verksamhet och vi vill fostra BFK spelare i god laganda och med ett sportsligt uppträdande både på och utanför planen. BFK-andan ska främjas genom samarbete över ålders-gränserna där spelare och ledare ska lära känna andra BFK-are och hjälpa och stötta varandras lag. Det ska finnas utrymme för utveckling, dels för spelare som vill satsa på att i framtiden nå högre nivå och dels för spelare som vill utvecklas i ett lägre tempo. Det viktigaste är att alla spelare ska känna att de ges stimulans och bereds möjlighet att utvecklas, oavsett utgångsnivån i sitt fotbollskunnande.

Föreningens seniorlag spelar i år i Div 1 och vi har en stor och viktig ungdomssektion. På ungdomssidan har vi minst ett lag i varje åldersgrupp.