Välkommen till Borgeby FKs Damseniorverksamhet

Kontaktpersoner Fredrik Öhlund 0704588388 och Jesper Altheden 0709298516

Välkommen på provträningar med BFK Dam!
2023-11-07 09:15

Tillsammans skapar vi spelglädje och sammanhållning i ett härligt gäng! Förutom seriespel åker vi gärna iväg på cuper och träningsläger.

Kom till Borgeby IP för att känna om vi är ditt nästa lag!

Provträningar tisdagar och torsdagar kl 18.30-20 med start torsdagen 9 november.

Kontakta Jesper Altheden, jesper.altheden@gmail.com, 070-929 85 16 eller Fredrik Öhlund, 070-458 83 88

BFK-Höganäs/Jonstorp
2023-09-13 13:15

En match som vi väldigt gärna ville visa att vi styrde och kontrollerade efter fadäsen mot Lunds FF förra helgen. Vi startade starkt och höll ner motståndarna och gjorde också ganska snabbt både 1-0 och 2-0. Vår forwardslinje var ordentligt på alerten. Motståndarna skickades med längre ströbollar in på vår planhalva och någon gång löpte de in med bollen. Kändes där och då som vi hade bra kontroll på matchen. Dessvärre lyckades vi genom bristfällig kommunikation och med viss stress ta ett par dåliga beslut på rad vilket resulterade i ett självmål och en smäll i huvudet på vår målvakt. Efter det momentet blev det hafsigt och vi drogs in i motståndets spel. Ett par längre avbrott för skador och ”collings break” gjorde att vi spelade årets längsta halvlek. Efter det sista avbrottet tog vi oss samman och gjorde 2 snabba mål precis innan halvtid. Efter paus öppnade vi hyfsat omgående med 5-1 efter att Elina påpassligt snappat upp en hemåtpassning och rundat målvakten. Därefter var det mest att hålla kontroll på matchen även om någon enstaka chans till skapades så resulterade de inte i mål. Bakåt släpptes det inte till speciellt mycket, ena handens fingrar räckte långt. Dock lyckades bortalaget pilla in en boll i slutet på ett vackert långskott. Smolket i bägaren är att efter sjukhusbesök och limning så är Julia borta åtminstone nästa match, likaså Elina som ådrog sig en skada efter en egendomlig sammanstötning på offensiv planhalva.

Inför kommande helg gäller att ALLA gör allt de kan för att var tillgängliga för spel när vi gästar Höör på Jeppavallen.

❤️⚽️

Lunds FF-BFK
2023-09-04 20:54

En 6 poängsmatch där vi med en seger skulle kunna gå loss som en av de 4 lagen i toppen, nu blev det inte alls så. Det blev en rejäl genomklappning med sämsta insatsen hittills. Lund vann helt rättvisst. Fotboll innehåller många ingredienser och en av de mest drivande är vilja! Vi var inte i närheten av att vilja ta löpningar, offra oss mm som Lund ville. 1-0 efter 5 min på skott efter en hörna, 2-0 efter ca 15 min på skott efter hörna. Sen vaknade vi till lite efter ca 20 min och hade en bra period på 10 min då vi även reducerade på straff till 2-1 efter ett fint jobb av Seoyul. Dock skulle Lund ändå utöka till 3-1 innan halvtid. 2:a halvlek var i stort sett helt och hållet Lunds tillställning. Det blev ju inte bättre av att vi tappade en spelare efter ca 20 min och sedan även den andra avbytaren efter ytterligare 5 min för att sedan kulminera med ytterligare en spelare och då avslutade sista kvarten med bara 10 spelare, då stod det redan 6-1 vilket också blev slutresultatet. Som vi hade önskat att flera spelare i truppen hade svarat positivt på kallelsen till denna match. Väldigt få av våra spelare som får godkänt efter denna match dock en extra stor eloge till mycket fina insatser av våra allra yngsta spelare Seoyul och Sophie!

Nya tag inför nästa match på söndag, vi har en del att bevisa!

❤️⚽️

BFK-Allerum
2023-09-01 18:23

Ett sent referat från senaste matchen, men bättre sent ännaldrig 😌

Första hemmamatchen efter sommaruppehållet spelades mot Allerum.

Vi börjar lite segt de första minuterna, Allerum kommer igenom till ett friläge som Julia räddar, efter det börjar vi röra oss bättre och hitta fler kombinationer där vi skapar flera bra lägen, Elin kommer fram på kanten och skjuter ett skott från distans som går in vid bortre stolpen.
Vi fortsätter att skapa lägen men bollen vill inte in, Allerum kommer upp i en del kontringar men det känns ändå rätt stabilt.
I andra halvlek fortsätter vi att föra matchen där vi skapar ett antal hörnor, en av dessa resulterar i vårt 2-0 mål som också blir slutresultatet.

Lödde-BFK
2023-08-17 22:34

En onsdagkväll i Lödde på Tolvans IP och höstsäsongen är igång med ett lokalderby. Vi startar bra och biter oss fast ganska så bra på offensiv planhalva de första 30 minuterna, tack vare ett uppoffrande presspel. Lödde kommer mer och mer in i matchen och tar sen helt över när vi tyvärr kroknar en del. Olsson och nedre försvarslinjen får jobba en del. Lödde har sen en boll inne som döms bort för offside och ytterligare senare ett bra skott som Olsson får fingrarna på varpå bollen går i ribbans underkant, studsar på mållinjen och åter upp i ribban för att slutligen finna vila i Olssons trygga famn. Vi kan väl erkända att när halvtidsvisslan löd så var de ganska stressat ute på plan och signalen var lite av en befrielse. Även om vi fick snackat ihop oss i halvlek så hamnade vi direkt i lite pressade situationer och de första 15 minuterna verkade gå dubbelt så långsamt som de gjorde i första halvlek. Det var också i den tidsperioden som Lödde gjorde 1-0. Efter det målet, som säkert var en befrielse för Lödde, så bedarrade tempot. En hel del känningar gjorde sig påminda och bytena blev ganska täta de närmsta 15 minuterna. Med ca 7-8 minuter kvar gjorde vi ett sista försök på lite chansspel med försök till längre bollar och ett smalare lag. När matchuret stod på 88 minuter så fick vi fram den andra längre bollen slagen av Emma mot en ihärdigt jagande Elina. Målvakten såg ut att ta den men omgiven av två försvarsspelare och rusande Elina så fick hon inte riktigt grep på bollen. På något sätt, fråga oss inte hur, så hamnade bollen in i banan vid ungefär straffområdets halvcirkel där Matilda dök upp efter att vandrat in från sin vänsterkant och fick slå till med sin högerfot mot ett tomt mål. 1-1, och ett enormt jubel på plan och bänk.

Extra skoj för Matilda som har en bakgrund i Lödde. 😊

Idag blev det en lekfull och avslappnad träning med mycket skratt och nu laddar vi batterierna för söndagens drabbning mot Allerum på IP kl.19:00. En stilla förhoppning om att få tillbaka de sjuka spelarna, de lätt skadade, och att de som jobbar ser till att få ledigt denna em.

Ses på IP

❤️⚽️

Gothia Cup 2023 Dag 7
2023-07-23 10:25
Final B17 Elite Puma Trophy Right to Dream (Ghana) - AIK (Solna)

Sista dagen, packning och städning innan en uppdelad trupp valde att åka hem med första bussen medan andra tog sig till ett välbesatt Gamla Ullevi för att se lite finaler innan resan styrde hemåt.

Vid utcheckning och tack till den väldigt trevliga Gothia Cup personalen på Flatåsskolan fick vi med oss lite beröm till tjejerna.

Borgebytjejerna!

- Bästa städning

- Bästa och trevligaste uppförande

De flikade även in en titel till oss ledare, bästa kaffedrickare! 😂

Nu är Gothia Cup slut för i år och vi tar sikte på seriespelet. Ingen träning på tisdag men på torsdag startar vi med en något lugnare träningsuppstart där träningsfria F14 är välkomna att vara med.